реклама

реклама

Органами прокуратури області вивчаються обставини неналежного утримання 2-х дітей, які проживають в неприпустимих умовах. Встановлено, що батьками малолітніх не вжито заходів, спрямованих на забезпечення повноцінного життя, всебічного виховання й розвитку дітей та захисту їх прав, створення необхідних побутових умов.

IMG_7285

З метою повноти та об’єктивності з’ясування вказаних обставин події органами прокуратури забезпечено прийняття рішення в порядку, передбаченому кримінальним процесуальним законодавством.

IMG_7287

Так, за фактом злісного невиконання батьками своїх обов’язків по догляду за дітьми прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.166 Кримінального кодексу України.

Одночасно, з метою з’ясування умов, які сприяли порушенню прав дітей, вивчення причин відсутності контролю за умовами їх життя зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

IMG_7288

Крім того, на адресу служби у справах дітей Черкаської обласної державної адміністрації скеровано лист щодо необхідності вжиття додаткових заходів, спрямованих на виявлення сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, вивчення причин, що призвели до їх виникнення, вжиття негайних заходів для усунення реальної загрози життю і здоров'ю дітей та недопущення аналогічних фактів.

На цей час органами державної профілактики двох дітей, які потрапили в складні життєві обставини, у неблагополучної родини вилучено. Хлопчика чотирьохрічного віку поміщено до КЗ «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей», стосовно однорічного – вирішується питання щодо поміщення до лікувальної установи.

Розслідування триває, вживаються заходи, спрямовані на всебічне та повне дослідження всіх обставин справи, хід слідства взято на контроль керівництвом прокуратури.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100