реклама

реклама

20 березня на території заводу з виробництва теплоізоляційних матеріалів відбулися планові тактико-спеціальні навчання участь у яких взяли усі пожежно-рятувальні підрозділи Черкаського гарнізону.

Місце проведення навчань ТОВ завод теплоізоляційних матеріалів «Техно», було визначено не випадково, адже потужне підприємство з виробництва теплоізоляційних матеріалів відноситься до категорії підвищеної небезпеки. До того ж, на заводі у минулому вже виникала масштабна пожежа, поширилася на площу у 600 кв метрів і за своїми масштабами отримала найвищу класифікацію.

37

Для підвищення професійного рівня, вдосконалення навичок з ліквідації складних пожеж, до участі у навчаннях було залучено також керівний склад пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС області.

Мета навчань була спрямована на вдосконалення спільних дій рятувальників, адміністрації та працівників підприємства на випадок виникнення пожежі в одному з виробничих цехів.

Традиційно, навчання розпочалися із теоретичної частини, під час якої співробітники ДСНС ознайомилися із технологічним процесом заводу, вивчили основні джерела небезпек об'єкту та наявні протипожежні системи оповіщення та водопостачання.

Практична частина передбачала відпрацювання бойового розгортання підрозділів, взаємодію поміж адміністрацією об‘єкту і бойовими дільницями, прокладання спеціальних ліній та робіт на висотах.

Фахівці окремих підрозділів під час навчань працювали над забезпеченням безперебійного водопостачання техніки і робіт, які проводилися на місці умовної пожежі. Керівний склад зумів перевірити ефективність наявних схем проведення бойової розвідки ланками газодимозахисної служби в умовах порушення технологічного режиму.

Загалом, у тренувальних діях брали участь 23 рятувальника. До робіт на місці навчань були залучені 7 одиниць пожежної та спеціальної техніки з підрозділів гарнізону.

Окрему увагу під час навчань було приділено відпрацюванню алгоритму дій адміністрації під час виявлення пожежі, повідомлення про неї до оперативно-координаційного центру та проведення первинної евакуації обслуговуючого та робочого персоналу.

Підбиваючи підсумки, керівник навчань, заступник начальника Управління ДСНС Олександр Горобець зазначив, «Сьогодні використовуючи надану можливість, в умовах реального працюючого підприємства ми зуміли вдосконалити свої навички та відпрацювати багато специфічних завдань спрямованих на підвищення професійного рівня, як рятувальників так і цілих підрозділів Управління. Я переконаний, що така взаємодія дозволить нам більш ефективно діяти в умовах реальної надзвичайної події.

Про це інформують в ДСНС

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100