реклама

реклама

Повідомлено про підозру приватним підприємцям за розкрадання та присвоєння бюджетних коштів в особливо великих розмірах, повідомляють у прокуратурі Черкащини.

240x159-images-news-022019-38502dc7b513b5f2f4433dfdb240105d Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами привласнення, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та за фактом складання, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що директор, одного з приватних підприємств, привласнив та заволодів бюджетними коштами, які були виділені на ремонт одного з лікувальних закладів Черкаської області, при цьому складав за видавав завідомо неправдиві офіційні документи.

Крім того, про підозру повідомлено також пособника – директора приватного підприємства.

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів вказаним особам повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 та ч. ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 та ч. 5 ст. 27, ч.2 ст. 366 КК України.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Довідково: за вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100