реклама
Sucurity Police

реклама

До 205-ої річниці з Дня народження Кобзаря у Черкаському інституті ДВНЗ «Університету банківської справи» відбулися традиційні Шевченківські читання.  Цього разу на учасників та гостей заходу, крім читання поезії Тараса Шевченка чекали виступ студенток Черкаського музичного училища імені Гулака-Артемовського, перегляд тематичного фільму, авторська програма про історії кохання поета, виступ гурту «Спів Братів».

IMG_0261-1

– Читати вірші Тараса Шевченка це вже своєрідна традиція, яка була започаткована близько 10 років тому. Щоразу такі заходи ми не лише проводимо  для своїх студентів, а запрошуємо представників усіх структурних підрозділів нашого навчального закладу (Харків, Львів, Київ). А також учнів зі шкіл міста. Минулого разу поезію Тараса Шевченка читали іноземні студенти. Було незвично, але цікаво, – каже декан факультету управління та права Черкаського інституту ДВНЗ «Університету банківської справи» Неля Нагайчук.

Звісно, для молоді цікава інтимна поезія Кобзаря, тому, відтак і його особисте життя – жінки, які надихали його на творчість і увійшли в історію, як Шевченкові музи. Студенти натхненно декламували вірші, передаючи емоції  та духовні поривання автора. А ведучі знайомили зал із Музами поета.

– Пробую себе як ведучий з першого курсу. Приємно, що мене помітили і тепер я творчо розвиваюсь. На сцені викладаюся повністю, завжди переживаю шквал позитивних емоцій. Але сьогоднішній виступ – особливий. Насамперед тому, що в цій залі представники усіх інститутів, тому права на помилку немає. До того ж, це свято бере глядача своєю атмосферою, емоційним зв’язком із минулим, – говорить студент 2 курсу факультету управління та права Олексій Заєленчець.

Серед гостей свята – учні Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, Фізико-математичного ліцею Черкаської міської ради Черкаської області, Хутірської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Золотоніської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради та студенти з інших інститутів Університету банківської справи. Цікавимося враженням від побаченого у Луізи Савченко.

– Черкаси мені сподобались, спокійне місто, цікаве. Я не шкодую, що опинилася тут, познайомилася  з новими людьми та потрапила на таке атмосферне свято, – зізнається студентка факультету фінансів, банківської справи та страхування  Інституту  банківських технологій та бізнесу Університету банківської справи Луіза Савченко.

Спеціальними гостями свята був черкаський гурт «Спів Братів» – півфіналісти програми «Україна має талант», фіналісти телевізійного шоу «Одна родина».

Молодь по-своєму сприймає Тарасове слово. Хлопці із гурту «Спів Братів» переконані, що воно актуальне і сьогодні, просто потрібно дещо осучаснити.

– Пісні на слова Тараса Шевченка співаємо з 2014 року. Минулого року випустили концептуальний альбом «Батьку-Кобзарю», до якого увійшли і авторські пісні. Зробили концертний тур по черкаських школах. Ми ставили за мету показати молодим людям, що Шевченко може бути різним, а пісні на його слова виходять світлими і веселими. Людям подобається таке виконання, вони часто підспівують, –  зауважує фронтмен гурту «Спів Братів» Дмитро Осичнюк.

Олена Башлик

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100