реклама

реклама

Днями на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради спеціалісти психологічної служби закладів освіти обмінялися досвідом щодо актуальних проблем кризового консультування та розвиток психосоціальної стійкості до стресу у дітей. Цей курс є частиною проекту ЮНІСЕФ-НаУКМА «Комплексна психосоціальна підтримка дітей, підлітків та сімей, що постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні».

b2ap3_large_img_20190319_100557

Варто зазначити, що такі обміни практичними надбаннями стосовно втілення задач курсу фахівці Черкащини проводять щорічно. Цього разу психологи та соціальні педагоги разом з тренером Тетяною Артеменко розглянули теоретичні, прикладні та супервізійні аспекти реалізації курсу. Разом вони проаналізували програму роботи з педагогами, опрацювали поняття резилієнс (психологічна пружність), життєстійкість, стресостійкість тощо. Крім того, учасникам заходу презентували посібник С. Богданова «Підготовка вчителів до розвитку життєстійкості/стресостійкості у дітей в освітніх навчальних закладах».

Практичні психологи Роман Коломієць (Сміла), Віталіна Широкова (Черкаси), Оксана Кубявка (Ватутіне) та Людмила Гайдамака (Золотоноша) представили свої  практичні кейси.

Завершилася робота підсумковою рефлексією та підведенням підсумків, які ще раз засвідчили актуальність таких зустрічей та їхню важливу роль у розвитку професійної компетентності спеціалістів.

Управління освіти і науки облдержадміністрації

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100