реклама

реклама

Археологи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучаються до дослідження найдавнішого в історії людства храмового комплексу Гебелі-Тепе, що в Туреччині.

54436496_2799306993626964_8582378245582749696_n

Про це повідомляють у ЧНУ.

Передувала цій археологічній експедиції робота в науковій розвідці старшого наукового працівника Наукового-дослідного центру з вивчення пам'яток археології інституту історії і філософії ЧНУ, кандидата історичних наук Оксани Меміш.

Під час візиту до місцевості, яка відзначається до того ж і величезною кількістю пам'яток біблійної доби (печера Ноя) та раннього християнства, Оксана Меміш готувала організаційно-матеріальні передумови для участі науковців Черкаського національного в міжнародному проекті з дослідження Гебеклі-Тепе (Пуповинного пагорба).

За словами завідувача кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки ЧНУ, професора Анатолія Морозова, храмовий комплекс Гебелі-Тепе — це найбільш вражаюче відкриття світової археології, пов’язане з ім’ям Клауса Шмідта. У цій місцевості вже на сьогодні відомі декілька десятків храмових комплексів, споруджених ще в добу палеоліту.

Науковці називають його «нульовою точкою» та вважають найдавнішим людським поселенням із нині відомих.

До складу наукової експедиції від Черкаського національного ввійшли професор, завідувач кафедри археології Анатолій Морозов і співробітники Центру археологічних досліджень ЧНУ — кандидати історичних наук Андрій Касян та Оксана Меміш.

До Месопотамії група археологів вирушила 20 березня.

Науковці Черкаського національного дякують за підтримку в організації експедиції ректору університету Олександру Черевку та члену Наглядової ради ЧНУ Петру Душейку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100