реклама

реклама

У Черкаській центральній районній лікарні відбулося урочисте відкриття рентген-кабінету, оснащеного новим цифровим флюорографом, інформує прес-служба Черкаської РДА.

Символічну стрічку перерізав голова Черкаської райдержадміністрації Євген Влізло та головний лікар Микола Гуськов. До урочистостей долучилися також голова районної ради Микола Смірнов, начальник відділу охорони здоров’я Олег Шимчук та медперсонал закладу.

Встановлений флюорографічний апарат працює за новітніми технологіями. Його придбано за підтримки голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, який торік після відвідин Центральної районної лікарні посприяв виділенню з обласного бюджету 530 тисяч гривень.

Медики установи вже змогли переконатися в перевагах цифрового флюорографа. Як пояснив Микола Гуськов, тепер зручно і пацієнтам, і лікарям. Особливості нової установки полягають у обробці зображення, його інтерпретації та архівуванні. Жителям району вже не треба чекати проявлення плівок. Результат обстеження фахівці надають за кілька хвилин. До слова, флюорографія здійснюється безкоштовно.

– Це нове вітчизняне обладнання дозволяє звести до мінімуму опромінення хворого та більш точно встановити діагноз. Інтерпретовану картинку пацієнт може отримати, за бажанням, чи на магнітних носіях, чи у роздрукованому вигляді. При цьому лікареві буде легше прослідкувати динаміку захворювання. Використання цифрової техніки суттєво дешевше і ефективне, оскільки дає змогу за добу зробити рентген близько сотні осіб, ― пояснив головний лікар.

– Зважаючи на те, що 2012 рік оголошено роком медицини, розвиток галузі охорони здоров’я – один із пріоритетних напрямків роботи районної влади. І це не обмежується лише заміною флюорографа. Так, цьогоріч на потреби медустанов з районної казни спрямовано на 6 млн. гривень більше, ніж торік. Також триває робота й щодо залучення спонсорських коштів. Гадаю, для районної лікарні, в якій обслуговується понад 80 тисяч населення, установка цифрового флюорографічного обладнання – значуща подія, – зазначив голова Черкаської райдержадміністрації Євген Влізло.

Лікар-рентгенолог Ірина Івченко радить проходити обстеження раз на два роки.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100