реклама

реклама

Керівництво Черкаської області саботує переговори з діалізним центром «Фрезеніус». Про це «Прочерку» повідомила депутат обласної ради Любов Майборода. За її словами, відповідно до розпорядження голови облради, сформована робоча група до 30 березня повинна була здійснити порівняльний аналіз вартості однієї процедури гемодіалізу в обласній лікарні та у «Фрезеніусі». Однак це ніяк не вдається зробити.

– На сьогодні була запланована чергова зустріч представників Черкаської обласної лікарні та ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна», на якій представники обох сторін повинні були співставити кошторис процедури. Однак якщо керівники «Фрезеніуса» приїхали, то представників влади на зустрічі так і не дочекалися. Голова комісії при Черкаській обласній раді по розгляду конфліктної ситуації навколо лікування хворих на ниркову недостатність у «Фрезеніусі», заступник голови облради Василь Касян зник у невідомому напрямку. А головний лікар Черкаської обласної лікарні Олександр Дудник терміново виїхав у Київ. Я як учасник робочої групи разом з представниками діалізного центру звернулася до голови облради Валерія Черняка. Він при нас став з’ясовувати, куди подівся Касян, а нам порадив працювати. Але як працювати, якщо немає осіб, компетентних у цьому питанні? – дивується Любов Майборода.

За словами депутата, через відсутність керівництва в обласній лікарні ніхто не хоче брати на себе відповідальність і обраховувати ціни. Тож Любов Майборода переконана, що влада просто саботує переговори.

– Доля хворих на ниркову недостатність обласну владу не цікавить! Переконана, що ця тема стане предметом розгляду на сесії обласної ради, яка повинна відбутися 6 квітня, – зазначила Любов Майборода.

реклама

Коментарі  

 
-1 #5 Просто лікар 01.04.2012 23:25
Дивують і обурюють безсоромні та брудні спекуляції на людському горі негідників, що вважають себе містечковими "політиками".Невже Майборода не знає, що діалізний центр в обллікарні за останній рік оснащений аналогічним з "Фрезеніусом" обладнанням і якість діалізів зараз ідентична? Невже вона не розуміє, що затрати бюджету на лікування хворих в державному закладі набагато менші,ніж в комерційній фірмі, суттю існування якої є отримання прибутку? Чому потрібно віддавати 10 млн.грн. приватній фірмі, замість створення висококласного комунального центру? Для піару санітарного лікаря на півставки пані Люби? Може краще закрити всі черкаські лікарні і на ці гроші лікувати 5% їх пацієнтів в Ізраїлі чи Америці? А 95% черкащан нехай лікуються у Гени Малахова по телевізору. Чи в нас онкохворі забезпечені всім необхідним і не продають квартири для купівлі медикаментів?
Скільки Вам платить "Фрезеніус", мадам?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Светлана 30.03.2012 17:30
Почему меня лишают права выбора медучреждения, где лечиться? Это право нам гарантировано Конституцией. Я лечилась и обласной больнице и в общем-то была довольна. Два года тому назад нас, можна сказать, насильно перевили во "Фрезениус", но результаты лечения - не сравнить. После лечения во "фрезениусе" я вернулась на работу и чувствую себя человеком. У меня нормальный гемоглобин и я хочу жить. Люди добрые, помогите нам остаться в этом учреждении.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 Холодний Яр 30.03.2012 17:19
Невже донецькій камарільї потрібно, щоб хтось з хворих помер? З вогнем граєтесь - це вам не Єнакієво. Тут і на вила піднімуть :cry: .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Хто прийшов? 30.03.2012 16:55
Донецьким нелюдам байдуже, що відбувається з черкащанами. Для них - ми лише територія завоювання. Аналогічну позицію займає і Одарич - плювати хотів на жителів міста. Закордонні вояжі його цікавлять значно більше, ніж якісь там "ниркові хворі". Менше людей - менше проблем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Оксана Колісник 30.03.2012 14:07
А що, ціни досі не обраховані? А як же приймався бюджет? Нехай не мелють єрунди, а видають кошториси!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100