реклама

реклама

З 1 січня ПАТ «Черкасигаз» припиняє виконувати роботи з планового обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання і планового випробовування на щільність газопроводів. На сьогодні від газопостачання відключені житлові будинки Різдвяна, 51, Шевченка, 367/1, Чехова, 39. ПАТ «Черкасигаз» вимагає від мешканців цих будинків укласти договір на обслуговування газових мереж. Із 1 травня така ситуація очікує майже на всі багатоповерхові будинки в м. Черкаси.

12

Про це під час сьогоднішньої сесії Черкаської міськради нагадав депутат Тарас Коломієць. Тих, хто відключає будинки, Тарас Олександрович назвав «провокаторами».

– Вимагаю дати доручення департаменту ЖКК звернутися за роз’ясненнями до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, НКРЕКП, ПАТ «Черкасигаз», провести роз’яснювальну роботу серед жителів міста Черкаси, – сказав депутат. – При потребі створити спеціальну комісію з чиновників департаменту ЖКК, департаменту організаційного та юридичного забезпечення, депутатів міської ради для захисту інтересів громади Черкас.

Директор КП «Черкаситеплокомуненерго», депутат Павло Карась, коментуючи запит Тараса Коломойця, підтвердив, що ситуація складна. Вона утворилася давно, і зараз обслуговування внутрішньобудинкових мереж перебуває у своєрідному правовому вакуумі. Проте з 1 травня почне діяти закон, яке все розставить по своїх місцях.

– Це стосується не тільки газових, а взагалі усіх мереж: електричної, водогінної тощо, – наголосив Павло Миколайович. – Річ у тім, що з 1 травня починає діяти новий закон «Про житлово-комунальні послуги». Відповідно до цього закону, мешканці повинні визначитися, хто обслуговує їхні внутрішньобудинкові мережі. Для того, щоб з 1 травня не виникло проблем, потрібно, щоб мешканці на загальних зборах ухвалили рішення, приміром що їхні внутрішньобудинкові мережі газопостачання обслуговуватиме ПАТ «Черкасигаз». У такому разі, відповідно до закону, «Черкасигаз» повинен буде підготувати окремий тариф на обслуговування внутрішньобудинкових мереж, виконавчий комітет міської ради має його затвердити – це питання саме собою буде розв’язано.

13

Павло Карась додав, що рішення про те, хто надалі обслуговуватиме внутрішньобудинкові мережі, мають ухвалити всі будинки, а не тільки ті, що входять до ОСББ.

Депутати підтримали запит Тараса Коломійця.

реклама

Коментарі  

 
+6 #10 sirik_mikhailo_mikolaiovi 09.04.2019 12:34
Всі ці газові контори, що сидять на шиї у споживачів, і з неповагою, брутально до них відносяться, знаючи достеменно, що на них немає управи, колись дочекаються народного гніву, і тоді буде мало місця. Тому радив би цим зажерливим конторам повернутись лицем до людей і уявити себе на їх місці. І нехай ніколи не забувають, за чий кошт вони живуть, і живуть небідно. Ну повідключають всім газ - і що далі? Чекати випадкових підривів і аварій?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #9 dukat 09.04.2019 11:44
А лысый депутат на первом фото мой сосед,постоянно дома ошивается,с ребёнком гуляет,я так понимаю на работу он ходит раза два в месяц,на сессии.А так смотря на фото,так и хочется крикнуть,НУ И РОЖИ ВЫ СЕБЕ ОТЪЕЛИ!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #8 Мікрорайон 09.04.2019 11:19
Цитую Гроші:
А що з цього приводу думає мер?

Йому зараз ніколи, він розказує черговому укладальнику плитки, як зібрати жителів прилеглих будинків мікрорайону і провести з ними профілактичну бесіду, як користуватися тротуарами
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #7 Алиса 09.04.2019 10:50
когда уже Паша похудеет? выглядит как коррупционер
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 Александр 09.04.2019 08:31
пусть попробует только отключить газ в моем доме сразу прийду офис и разнесу никаких договоров заключать не буду. я им плачу за газ и они обьязанны обслуживатт
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Гроші 08.04.2019 21:25
А що з цього приводу думає мер?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Мало мало 08.04.2019 21:16
Цитую ХХ:
Все заключається в окремому тарифі, а як же було до цього? Ніяк не нажруться.

Фірташу мало, це все плата за троллейбуси і каву з Фірташем мера?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Черкасчанин 08.04.2019 20:38
О,а где два мента на фотке? :P :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+31 #2 Л 08.04.2019 20:31
А що, у нас до цього часу було планове обслуговування ?! Вже багато років ніхто не ходить планово , як було при "союзі". Знаю сім'ю пенсіонерів інвалідів, у яких із колонки тхне газом. До аварійки не дотягує ситуація. Спробували викликати майстра. Диспетчер черкасигазу назвала ціну 44 грн тільки за сам виклик. А що далі там нарахують- не відомо. Спитали у неї : " А якщо грошей немає- нехай тхне далі ? " - диспетчер дала зрозуміти, що то "ваші проблеми", нехай тхне.
Ось і вибухають так будинки ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #1 ХХ 08.04.2019 20:14
Все заключається в окремому тарифі, а як же було до цього? Ніяк не нажруться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100