реклама

реклама

Слідче управління управління Міністерства внутрішніх справ у Черкаській області 30 березня звільнило з-під варти 5 затриманих за підозрою в зґвалтуванні 19-річної студентки в Умані Черкаської області, у тому числі і сина депутата Черкаської обласної ради.

фото - з архіву Корреспондент.net

фото - з архіву Корреспондент.net


 Про це сказано в повідомленні сектору зі зв'язків із громадськістю та засобами масової інформації УМВС в області, інформує інформаційне агентство «Українські новини».

Відповідно до повідомлення, 30 березня закінчився строк затримання 3 підозрюваних, а також 10-денний строк, під час якого 2 арештованим мало бути пред'явлено обвинувачення.

Під час досудового слідства міліція не отримала достатньо доказів для пред'явлення підозрюваним обвинувачення, тому слідче управління прийняло рішення про їх звільнення.

Затримані звільнені з ізолятора тимчасового утримання Уманського міського відділу міліції.

Водночас 19-річна студентка, яку за попередньою інформацією зґвалтували в місті Умань, відмовилась від своїх свідчень. Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Маргарита Велькова.

"Було порушено кримінальну справу зі свідчень дівчинки, яка була начебто зґвалтована п’ятьма молодими людьми в Умані. Одразу була порушена кримінальна справа за статтею зґвалтування. 29 березня вона звернулась до районного відділу УМВС України з проханням надати додаткові свідчення і відповідно до усіх правил протоколу вона повідомила, що ніякого зґвалтування не було, вона обмовила і зробила це навмисно через те, що посварилась зі своєю молодою людиною", - повідомила М.Велькова.

Наразі, за її словами, ці обставини розслідуються.

"Але попередньо можу сказати, що медичний огляд судовим фахівцем підтверджує, що на тілі потерпілої немає явних ознак насилля", - додала вона.

Як повідомлялось раніше, 20 березня співробітники Управління Міністерства внутрішніх справ у Черкаській області затримали 5 молодих людей за підозрою в груповому зґвалтуванні 19-річної студентки в Умані Черкаської області, серед них - син депутата Черкаської обласної ради.

Проти затриманих порушено кримінальну справу згідно з ч. 3 ст. 152 (зґвалтування, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу.

Джерела повідомляли, що мова йде про одного із синів депутата облради, обраного від партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Олександра Румика.

Румик з 2006 року є помічником народного депутата Верховної Ради Павла Костенка (фракція "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина").

Пізніше голова Черкаської обласної організації "ВО "Батьківщина" Анатолій Бондаренко заявив, що Румика виключено з партії ще на початку лютого через регулярні пропуски засідань сесії облради за станом здоров'я.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #10 Кіщик 09.04.2012 22:34
В гнилій державі - гнилі базари.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 Нифонт 04.04.2012 15:49
Неотвратимость наказания за противоправные действия - единственное, что может обеспечить законность. Если нет признаков насилия - наказать того, кто эти признаки сфабриковал, Не было изнасилования - наказать того, кто его выдумал. А если заставили отказаться от заявлепния - наказать тех, кто заставил. Но для этого нужна полноценная власть, а не оборзевшая рекетня, для которой главное, чтоб преступник не забыл им отстегнуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 Руслан 04.04.2012 12:51
Нема межі людській глупоті, як і нема межі людській досконалості!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 старий матрос 02.04.2012 15:04
Просто владі треба було швиденько щось протиставити миколаївському гвалтівнику -регіоналу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Оксана Колісник 02.04.2012 09:40
Ой, здається, що це не остання серія цього детективу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Гомин 01.04.2012 09:09
Цитую федор принципиальный:
виновную надо наказать за клевету или ребята откупились..

У маститых "динамовок" работющих под прикрытием криминала есть такой способ зарабатывния денег. Но чтобы решиться сразу шестерых на динамо раскручивать это конечно из области фантастики или безмерной глупости и авантюры.
Тут уже даже не милицейское, а политическое прикрытие надо.
С чего бы об этом сразу с трибуны Верховной рады трубить ?

Как бы не заигрлась нынешняя власть в игру "держи вора" ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Ужасть 31.03.2012 21:26
Вывод?
Мужики, лучше расчитывайтесь сразу, а то по потом по двойному тарифу да плюс радетелям закону
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 федор принципиальный 31.03.2012 17:38
виновную надо наказать за клевету или ребята откупились..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Иван 31.03.2012 16:11
Голова Черкаської обласної організації "ВО "Батьківщина" Анатолій Бондаренко знову попав в просак... знову Моніку послухав та щось не те наплів :oops: ! А Румик вище цих бабських пліток..........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 А 31.03.2012 15:23
для того,щоб встановити "відсутність слідів насилля", еспертам потрібно було аж 10 днів? Швидше за все дівчинці хтось дуже гарно заплатив....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100