реклама

реклама

Холодний Яр на Чигиринщині вкрився білим килимом рідкісної для цієї місцини проліска складчастого, повідомляє «ICTV».



Цвітуть квіти на 20 гектарах заказнику, який називається білосніжним. Коли йому давали назву, то навіть гадки не мали про несподіване відкриття.

Ця квітка особлива тим, що підсніжник складчастий більше любить гірський клімат. Як потрапила гірська квітка на рівнину, науковці не знають.


– Можливо, колись давно Подніпров’я і Крим були одним лісовим масивом, а, можливо, що скоріше за все, цей підсніжник є завезеним, – називає дві версії працівник філіалу «Холодний Яр»  Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» Ольга Галушко.

Підсніжники надійно охоронятиме загін студентів: така краса – гарний виторг для місцевих мешканців. Але за останні роки незаконний промисел йде на спад.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Олександр 11.04.2012 13:07
Аліна, на Канівщині справді є багато підсніжника, але то інший вид - підсніжник білосніжний. Тут же йдеться про підсніжник складчастий, котрий справді донедавна вважався ендемом Криму :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Аліна 02.04.2012 17:10
Навіщо шукати такі підсніжники аж у горах Криму? Значно ближче, у Канівському районі у лісі цілі килими цих квітів. Я завжди на весняних канікулах разом з бабусею ходила до лісу по ряст, як вона його називала. Правда,це було 30 років тому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 ігор 01.04.2012 22:46
Це Янукович покращує життя Черкащини!..:lol: Дякуємо тобі,любий ПРизеденте! :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100