реклама

реклама

Під час спроби організувати наметове містечко під будівлею НАК Нафтогаз у Києві у активістів партії "Демократичного альянсу" без жодних пояснень "Беркут" вилучив намет. Про це ЗМІ повідомили активісти «Демальянсу». Серед протестувальників були і черкащани.

фото прес-служби ПП "Демократичний Альянс"

фото прес-служби ПП "Демократичний Альянс"


 - Черкащани поїхали до Києва на акцію під Нафтогаз, де вимагали оприлюднити держзакупівлі, проекти та звіти по витрачанню бюджетних коштів, скасувати тендери, продати зайве майно (2 яхти). Акція проходила мирно і була оголошена безстроковою, - пише на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook голова черкаської облорганізації «ДА» Таїсія Плахута. -  Ніхто до активістів не вийшов. Потім ДемАльянсівці почали ставити намет і тут почалася "потасовка". В результаті Беркутівці викрали намет, потоптали активістів, які захищали свою приватну власність.

"Коли ми зрозуміли, що Нафтогаз не виконав наші вимоги, ми вирішили розставляти намети для продовження пікету. Але тут до нас підбіг "Беркут" і просто вкрав намет", - каже один з активістів Віктор Андрусів.

фото Таїсії Плахути

фото Таїсії Плахути


"Вкрав, тому що вони просто підбігли, вирвали з рук і з ним побігли до автомобіля. Жодного акту про вилучення ніхто не складав. Інший намет просто порвали", - додав Андрусів.

"Не дивлячись на те, що нас оточує не один десяток міліції, за крадіжку намету ми викликали міліцію", - йдеться в повідомленні партії у Facebook.

"Основна мета сьогоднішньої акції - змусити Нафтогаз таки надати відповіді на запити щодо Плану тендерних закупівель, фінансового звіту за 2011 рік", - повідомив активіст.

За його словами, ці документи допоможуть прослідкувати, де Нафтогаз порушив законодавство, "покарати винних та не дати продовжувати витрачати бюджетні кошти на яхти та ікру".

da3

Водночас прес-служба столичної міліції наголошує, що співробітники підрозділу "Беркут" забезпечували охорону громадського порядку біля "Нафтогазу", завадивши мітингувальникам встановити палатки.

"Правовою підставою їх розміщення є відповідний дозвіл Головного управління контролю за благоустроєм КМДА. У зв’язку з тим, що в організаторів акції таких дозволів не було, працівники міліції перешкодили встановленню наметів", - заявили в управлінні.

Відносно організатора цієї акції представниками благоустрою та правоохоронцями було складено два адміністративні протоколи.

"Намети вилучено, як речовий доказ. Жодного учасника мітингу не затримано", - підсумували в міліції.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Сергій Гончар 03.04.2012 21:46
Сьогодні у суді Демократичний Альянс довів, що правопорушення з нашого боку на акції під нафтогазом у п'ятницю не було. Суд закрив провадження. Тепер вимагатимемо реакції від прокуратури.
В п'ятницю йшли до Нафтогазу боротись з корупцією, а в підсумку боролись з Беркутом. Міліція про незаконність своїх вимог знала і під час акції, але довелось доказувати їм це через суд
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Тая Плахута 02.04.2012 16:12
Неправда, що жодного учасника не затримали. Одного затримали. А стосовно встановлення наметів - заборона на це є в розділі "Проведення загальноміських заходів" (вони закінчуються о 22:00 - День міста тощо) і до мирних зборів ніякого відношення не мають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100