реклама

реклама

У Черкаській виправній колонії №62, де засуджені на свято Великодня підняли п’яний бунт, триває розслідування. Як повідомив «Прочерку» перший заступник начальника установи Сергій Горбенко, наразі встановлюють, звідки засуджені взяли алкоголь.

Фото Вадима Комарова

Фото Вадима Комарова


У розслідуванні подій задіяні обласна і міська прокуратура, Міністерство юстиції, управління Державної кримінально-виконавчої служби.

– Вжито всіх необхідних заходів, оперативна обстановка стабільна, – запевнив Сергій Віталійович.

За його словами, під час подій постраждало троє працівників виправної колонії.

Водночас, як повідомили «Прочерку» ветерани Департаменту виконання покарань, у ситуації, що склалася, повністю вина керівництва колонії, мовляв, звідси і треба шукати першопричини ситуації, що склалася.

– Скажу вам без всякої комісії, як професіонал, який відпрацював у пенітенціарній системі десятки років: те, що алкоголь потрапив в колонію і напилися в’язні – повністю вина керівників – начальника та його заступника. Там є людина, яка розвела весь цей безпрєдєл, на територію колонії заходить не без благословіння людини зі складу керівництва, – каже співрозмовник «Прочерку».

– Як сталося, що на території колонії 12 в’язнів п’яних? Звісно, керівництво колонії казатиме тепер, що зеки самі варили горілку, але бандити певного рівня, скажімо так, не питимуть те, що наварене, а лиш те, що принесуть, тож все це було занесене… – розповідає ветеран служби. – І зараз вже кажуть про трьох постраждалих працівників колонії, а не чотирьох. І це правда. Бо спершу один з заступників начальника записав себе до постраждалих, а пізніше передумав, насправді ж, він просто втік під час конфлікту і тому дійсно не постраждав.

Про постраждалих та ситуацію, що мала місце на свято Великодня і наслідки конфлікту в’язнів та працівників колонії пише журналіст Вадим Комаров.

«До працівників установи була застосована фізична сила, унаслідок чого троє співробітників колонії опинилися в лікарні. Один з них підполковник К. отримав перелом ребра та пошкодження легень (пневмоторакс), черговий по установі майор В. – закриту черепно-мозкову травму, струс мозку та ще один прапорщик С. забійні пошкодження та травми. Станом на сьогодні до Черкаської виправної колонії №62 прибула комісія з метою проведення службової перевірки за даними фактами, до ЄРДР внесені відомості. Але стосовно чого?» - пише журналіст.

Журналіст-розслідувач в своєму матеріалі на «Фейсбуці» інформує, що начальник установи ЧВК №62 Суботенко В.І. нині нібито на лікарняному. Колонією керує заступник начальника установи із соціально-виховної та психологічної роботи О.Ющенко. Особовий склад третю добу перебуває у посиленому стані несення служби.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 Liana 03.05.2019 12:58
Саме начальство розвело бардак. Де це таке бачено щоб на паску завезли газель м'яса,яке пропустили через кпп. А потім де взялося спиртне. Не має і не було порядку,це я кажу якбивша працівниця. Над засудженими більше трусяться ніж над працівниками . Риба гниє з голови
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Петрович 02.05.2019 21:44
Розговілися, поки боки не повилазили. Не вилізли на Різдво, то вилізли на Великдень. Скільки мотузці не витися кінець настане. Тих хто заносив спиртне і ребра ламав під суд, керівництво у відставку, можливо і без пенсії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Да какая причина? 02.05.2019 17:54
Сидеть не хотят.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 бувший 02.05.2019 16:48
Во всем этом беспределе виновата ментовско-прокурорская верхушка, какой надзор такой и режим содержания.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100