реклама

реклама

У зв’язку з появою у ЗМІ інформації про намагання окремих церковних діячів (зокрема почесного Патріарха ПЦУ Філарета) відновити діяльність УПЦ Київського патріархату Черкаська єпархія об'єднаної Православної церкви України зробила заяву.

У заяві, зокрема, йдеться про те, що Статут Черкаської єпархії УПЦ КП перереєстровано в УПЦ (ПЦУ). На Черкащині, згідно з поданими священнослужителями заявами в управління Черкаської єпархії Православної Церкви України та одноголосним рішенням, духовенство єпархії під час єпархіальних зборів всією повнотою перейшло у лоно Української Православної Церкви (Православної Церкви України) згідно Статуту, ухваленого на Об’єднавчому Соборі українських православних церков, який відбувся 15 грудня 2018 року у місті Києві.

press

Жодних листів-запрошень на зібрання єпископату від Патріарха Філарета ані в управління Черкаської єпархії, ані митрополиту Черкаському і Чигиринському Іоану особисто, не надходило.

Позиція митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана базується на Євангельській заповіді Ісуса Христа: “Жоден, хто поклав руку свою на рало і озирається назад, не придатний для Царства Божого.” (Луки 9.62.)

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Патріарх Філарет робить спроби відновити незалежний від ПЦУ Митрополита Епіфіанія Київський патріархат.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Тудихата 13.05.2019 21:27
Як же без випробувань? Хай вас Бог береже, митрополите.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Прихожанин 13.05.2019 21:20
Дякую. За позицію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 тыща в день 13.05.2019 10:16
Еще не заняты ЦПУ, ПУЦ. Иерархи, торопитесь, пока еще можно успеть застолбить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100