реклама

реклама

В Ощадбанку з 2 квітня вже почалася процедура реєстрації для отримання компенсаційних виплат вкладникам колишнього Сбербанку СРСР. Щоб уникнути довгих черг, цього року Ощадбанк запровадив спеціальний механізм. Про нього на прес-конференції в Черкаському прес-клубі розповів начальник управління НБУ в Черкаській області Сергій Забудський.

Так, для отримання коштів потрібно спочатку пройти актуалізацію даних у «Реєстрі вкладників заощаджень громадян». Для цього треба або заповнити спеціальну форму на сайті Ощадбанку, або зателефонувати на «гарячу телефонну лінію», яка працюватиме з 9:00 до 18:00 без вихідних.

За словами Сергія Забудського, актуалізація допоможе уточнити дані про вкладників:

– Хтось за цей час змінив прізвище, хтось переїхав, когось вже, вибачте, не стало – нам потрібно це все враховувати.

Черга на актуалізацію даних визначена відповідно до віку:

80 років і більше – з 2 квітня до 20 квітня 2012 року;

70 – 79 років – з 21 квітня до 20 травня;

60 – 69 років – з 21 травня до 20 червня;

50 – 59 років – з 21 червня до 20 липня;

До 50 років – з 21 липня.

Єдину проблему у цьогорічній виплаті коштів Сергій Забудський вбачає лише у прагненні черкащан отримати гроші першими, що може знову спричинити великі невиправдані черги.

Після актуалізації вкладник отримає інформацію про місце та час виплати коштів. Звернувшись цього дня у необхідне відділення банку з паспортом, ксерокопією паспорта, ідентифікаційним кодом та ощадкнижкою, вкладник отримає спеціальну Національну картка з компенсаційними коштами.

За словами Сергія Забудського, форму картки обрали з перспективою на майбутнє:

– Можливо, через певний час виплати продовжаться і тоді їх можна буде просто нарахувати на картку. Гроші можна відразу зняти у банкоматі або перерахувати на інший рахунок. Також сьогодні розробляється питання про те, щоб Національною карткою можна було розраховуватись у магазинах, що співпрацюють з Ощадбанком, або взагалі зробити її у формі дисконту.

Чи стане картка депозитною, поки що невідомо, адже на сьогодні вона ще у стадії розробки.

Термін дії Національної картки – 3 роки. Тим, хто не зареєструється вчасно, можна буде отримати її вже з 1 вересня.

Виплати вкладникам планують розпочати вже з червня. Однак гроші цього року отримають не всі. Їх не виплатять тим, хто вже отримав компенсаційні кошти у 2008 році або не вніс свої дані до «Реєстру вкладників заощаджень громадян» до 1 січня 2012 року. Вони також мають можливість отримати картку, а от чи виплатять їм кошти – невідомо. Усе залежить від того, чи будуть виділені ці суми у Держбюджеті.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100