реклама
Sucurity Police

реклама

Традиційно 22 травня у Каневі відбулись заходи з нагоди річниці перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі.

DSC_4527

Розпочались вони з молебню в Успенському соборі, а після всі учасники заходу урочистою ходою пройшли до могили великого сина українського народу.

Участь в ході взяв голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Вельбівець та делегації з усіх районів Черкащини.

У своєму виступі Олександр Вельбівець відзначив, що сьогодні знаменна і велична дату в історії нашого народу – день, коли Чернеча гора навіки прийняла у своє лоно видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка.

– Тарас Шевченко – це не просто народний поет, талановитий митець, – це національний пророк, пророк правди. Його безмежна любов до України і українців проявлялася в тому, що він навчав і переконував нас у можливості щасливого життя тільки в своїй незалежній державі, – наголосив Олександр Іванович. – Він був справді великим патріотом та одним із найбільших революціонерів нашого народу. Вірний цьому високому призначенню, він не зрадив його до самої смерті. Його виважене правдиве слово стало частиною нашого життя, нашої національної свідомості, нашої національної ідеї. Саме тому ми маємо пам’ятати про наш з вами основний обов’язок – це  створення та збереження для майбутніх поколінь сильної та незалежної української держави. Такої України, про яку мріяв великий Син нашого народу – Шевченкової України.

Також Олександр Вельбівець зазначив, що саме Тарас Григорович Шевченко став справжнім символом боротьби для українців. Його революційна поезія щодня лунала на Майдані. І зараз, у ці складні часи, коли на сході країни йде війна, саме він не дозволяє українцям відхилитися від обраного шляху – утвердження національної ідентичності, боротьби за свободу і незалежність. А рядки «Кобзаря» звучать як ніколи свіжо і актуально.

Після урочистого покладання квітів до могили Кобзаря голова Черкаської облдержадміністрації відвідав музей Тараса Шевченка, де в свою чергу привітав з 80-ти річчям українського літературознавця, заслуженого працівника культури України Зінаїду Тарахан-Березу.

Про це пише сайт ОДА

реклама

Коментарі  

 
+5 #4 ??? 27.05.2019 13:16
"Прочерк", чому не пишете, що "очільник"зразу після Канева у відпустку подався, щоб максимально отримати всі мислимі й немислимі проплати з обласного бюджету?! ;-)
30 травня він вигулькне на сесії облради, щоб знову проситися на посаду голови облради.
Гайович вже пообіцяв, що швидше Дніпро потече проти течії, аніж Шура знову у той Дніпро зайде. :lol:
В області - море справді цікавих новин, а ви тільки про ДТП всякі пишете.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Ох 23.05.2019 20:41
Ця хода стала дурною прикметою для всіх очільників області.
Причина одна, не варто робити спроби експлуатувати ім"я Кобзаря в угоду дешевого піару.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Небайдужий 23.05.2019 14:10
Скільки п,явка утримається?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 А Зе знає? 23.05.2019 10:51
А "очільник" не сказав, чому він не виконав привселюдну урочисту обіцянку звільнитися у день інавгурації нового преЗедента?
Чи він ще сподівається стати "новим лицем команди"? :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100