реклама
Sucurity Police

реклама

Пропозиція депутата Черкаської обласної ради від «Батьківщини» Валентина Хижняка внести зміни у фінансування програми індивідуального житлового будівництва на селі викликала бурхливе обговорення під час сесії облради 6 квітня. У підсумку питання про внесення змін до цієї Цільової обласної програми, яка називається «Власний дім», було взагалі зняте з розгляду.

Цікаво, що Валентина Хижняка, який розкритикував ситуацію, що склалася з будівництвом на селі, підтримав навіть депутат-регіонал Сергій Тулуб.

Порівнявши ситуацію на Черкащині та в інших областях, Хижняк пропонував збільшити суму на реалізацію програми «Власний дім» вдвічі.

– За останні одинадцять років Черкащиною було витрачено на житлове будівництво на селі 5 млн. 88 тис. грн. На Закарпатті за цей час було витрачено 35 млн. грн., побудовано і куплено 268 будинків, а на 2012-2015 роки передбачено 63 млн. грн. на відповідні цілі. Полтавщина запланувала 15 млн. грн., Чернігівщина – 32 млн. Найменша в Україні – Чернівецька область – запланувала 7,5 млн., а Черкащина зі своїми шістьма мільйонами знову встановлює антирекорди. Ми тільки робимо вигляд, що піклуємося про село, – зауважив Валентин Хижняк. – Тож пропоную збільшити суму на реалізацію програми «Власний дім» вдвічі, щоб вона становила хоча б 12 млн.

– Говоримо за розвиток села, а в той же час, якщо подивитися по іншим областям, то чому така різниця? – запитав депутат Сергій Тулуб у голови ДП «Черкаський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Миколи Фатенка.

Зауваживши, що Хижняк «не зовсім володіє інформацією», Микола Фатенко довго розповідав про роботу фонду: мовляв, то з бюджетів різних рівнів кошти не виділялися, то фонд не працював…

Доповідач зауважив, що на 2012 рік заплановано використати близько мільйона коштів для кредитування сільських забудовників.

– З такими темпами треба тисячу років, щоб задовольнити всіх, кому треба житло. Треба детальніше розглянути програму і вивчити досвід сусідніх областей. Хижняк правий. Прийняли програму, то треба реалізовувати, – почав заводитися Сергій Тулуб, очевидно пригадавши, що він не просто депутат, а губернатор: – Олексій Іванович (Головко – заступник губернатора – Ред.), вам треба зайнятися цим питанням і в двотижневий термін щоб у мене лежали зміни до програми і до фінансування!

Також Сергій Тулуб дав завдання керівникам районів ініціювати в себе на сесіях питання виділення фінансування для обговорюваної програми.

– Комісія внесла зміни: якщо раніше фінансування програми здійснювалося з обласного бюджету, то зараз на умовах спів фінансування з місцевих бюджетів, – і собі долучився до обговорення голова обласної ради Валерій Черняк, щоб винесене на сесію питання було хоч частково розглянуто.

Але його таки перенесли на розгляд наступної сесії.

реклама

Коментарі  

 
+6 #3 вова 10.04.2012 11:53
Цитую О. ЧУПРИНА:
Відкрились очі у Івана,та він киває на Степана.Степан киває на Хому,а той звичайно - на куму.

А разом всі ...ть МУ-МУ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Дядя Вася 10.04.2012 09:07
Себе дай.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 О. ЧУПРИНА 10.04.2012 08:17
Відкрились очі у Івана,та він киває на Степана.Степан киває на Хому,а той звичайно - на куму.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100