реклама

реклама

Сьогодні пацієнти гемодіалізної клініки «Фрезеніус» після недовготривалої паузи знову вийшли пікетувати обласну державну адміністрацію. Про це інформує сайт «Про головне».

«Попри те, що Президент України зобов’язав голову Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба забезпечити фінансування лікування хворих з нирковою недостатністю у повному обсязі з відповідних місцевих бюджетів, врегулювати проблеми з іноземними інвесторами, які надають послугу гемодіалізу, і відзвітувати до 6 квітня, ми так і не побачили особливого бажання обласної влади продовжити співпрацю із «Фрезеніусом». Нам сказали, що кошти на цей рік знайдуть, однак ми б хотіли, щоб влада підтвердила колись підписану угоду про наміри конкретним договором про співпрацю, де було б чітко виписані всі умови, і ми були б упевнені, що історія не повториться знову після виборів», — наполягають хворі і погрожують знову перекривати дороги, якщо їх не почують.

«Нам немає чого втрачати, ми просто хочемо якісно лікуватись, спокійно жити, а не чекати, коли влада в черговий раз скаже, що в неї немає грошей. Тому і дороги перекриватимемо, і під колеса лягатимемо, а в обласну лікарню не підем. Ні сьогодні, ні через рік!» — кажуть вони.

Нині триває черговий етап переговорів між «Фрезеніусом» і обладміністрацією, і, як стало відомо, влада готує позачергову сесію Черкаської обласної ради, на якій мають виділити більше 10 мільйонів гривень на гемодіалізників «Фрезеніуса», чого повинно вистачити до кінця року. Близько 3,5 млн. грн.  з цієї суми нібито надасть Черкаська міська рада, решту – нашкребуть районні бюджети.

«Прочерк» спробував звязатися з начальником обласного управління охорони здоров’я Володимиром Брожиком, щоб зясувати, чи домовилася влада з клінікою про ціну питання, однак нам повідомили, що досі тривають переговори. Про їх результати ми повідомимо згодом.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Бондарь В.С. 11.04.2012 15:04
Напевне вже домовилися за "відкат"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 СЛАВА ИЗ ЧИГИРИНА 10.04.2012 17:31
ГЛУХОНЕМЫМ ОЧКИ НЕ ПОМОГУТ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 кактус 10.04.2012 16:59
Усі розрахунки мали бути готові до 9 квітня. Якщо нічого не було опубліковано на сайті ОДа значить ніхто нічого не вирішив. Тулубу як виявилося не лише на простих смертних, а й на Януковича чхати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100