реклама

реклама

Ювілейна виставка живопису Миколи Сенюти відкривається сьогодні в обласному художньому музеї. Приурочена вона до 50-річчя митця. Як повідомляють організатори виставки, вона охоплює майже 20-річний часовий інтервал і дає можливість простежити еволюцію творчого зростання художника. На ній представлені понад 40 картин, це живописні  українські краєвиди, серія робіт, написаних у наївному стилі, портрети, натюрморти.


На формування живописного бачення Миколи Сенюти відчутно вплинули друзі – митці Василь Цимбал, Іван Фізер, Іван Лавриненко та … «довкілля». Тому головний жанр, в якому працює художник – це пейзаж в техніці олійного живопису.

Невід’ємною темою творчості митця є картини з поетично-метафорічною трактовкою: «Зустріч», «Доля», «Берегиня Дніпра» та інші. Вартій уваги «Мамай» 2012 р., в якій митець звертається до народної картини і в притаманній йому манері вирішує цей класичний образ козака. Зображення Мамая нагадує  про козацький родовід художника.

Працює художник і в жанрах натюрморту і портрету.

Довідка:

Микола Сенюта народився 9 квітня 1962 року в селі Велика Горожанка Миколаївського району на Львівщині. Дитинство провів на Черкащині, у селі Стеблеві Корсунь-Шевченківського району, де і створив перші малюнки.

У 1986 році закінчив Черкаський державний педагогічний інститут.

У 1990 році Сенюта прийшов на роботу у виробничі майстерні Черкаської обласної організації  Спілки художників України. Член Національної Спілки художників України з 2003 року.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100