реклама

реклама

Черкаська обласна державна адміністрація і керівництво приватного діалізного центру "Фрезеніус Медікал КЕР Україна" 10 квітня визначили вартість однієї процедури гемодіалізу в центрі у 829,5 гривень.

Про це повідомив керівник проекту зі створення мережі діалізних центрів "Фрезеніус" Дмитро Михайловський. За його словами, керівництво клініки пішло на компроміс, погодившись встановити ціну процедури гемодіалізу на рівні вартості такої ж процедури в обласній лікарні, інформують "Подробиці" з посиланням на "Українські новини".

"Ми домовилися, що лікуватимемо хворих за засоби, виділені в рамках бюджетних асигнувань. А самі хворі мають право вибирати, де їм лікуватися. Але при підготовці обласного бюджету наступного року наші пропозиції будуть враховані", - повідомив Михайловський.

Визначення вартості одиничної процедури гемодіалізу було одним з основних вимог для підписання договору між приватним діалізним центром і обладміністрацією, проте договір поки що не підписаний і дата його підписання не визначена.

Під час чергових переговорів обладміністрації і керівництва "Фрезеніуса" близько 60 хворих нирковою недостатністю пікетували будівлю обладміністрації.

Як повідомлялося, 3 квітня Михайловський заявив про те, що обладміністрація і керівництво "Фрезеніуса" мають намір домовитися про продовження лікування в клініці 65 хворих нирковою недостатністю.

3 квітня Президент Віктор Янукович доручив віце-прем'єр-міністрові, міністрові охорони здоров'я Раїсі Богатиревой, а також міністрові фінансів Юрієві Колобову, головам Ради Міністрів Криму, обласних, Київською і Севастопольською державних адміністрацій прийняти невідкладні заходи для організаційного і фінансового забезпечення гемодіалізу для хворих, які потребують лікування цим методом.

Президент також зобов'язав Тулуба прийняти заходи по забезпеченню фінансування гемодіалізу і доповісти про виконану працю до 6 квітня.

У середині березня близько 60 хворих нирковою недостатністю, а також їх родичів пікетували будівлю Черкаської обладміністрації, перекривали рух автотранспорту під мостом на виїзді з Черкас і в центрі міста з вимогою відновити фінансування гемодіалізу в приватній клініці "Фрезеніус" з обласного бюджету. Хворі заявляли, що не бажають проходіть процедури гемодіалізу в обласній лікарні, стверджуючи, що їх якість набагато гірша, ніж в приватному діалізному центрі.

Між іншим, як повідомили сьогодні в Черкаській ОДА, губернатор Сергій Тулуб відбув з відрядженням у Київ. Не виключено, що він доповідатиме Президенту про ситуацію навколо центру "Фрезеніус".

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100