реклама

реклама

Збільшити вдвічі кількість клієнтів, що користуються в Україні послугою «Домашній інтернет», – таку амбітну ціль поставила перед собою Компанія «Київстар» у 2012 році. Вітчизняний лідер мобільного зв’язку активно зайнявся інтернетизацією країни, бо переконаний: впровадження сучасних телекомунікацій – це не лише розширені можливості для населення, а й показник інвестиційної привабливості країни, свідчення рівня її цивілізованості, це стимул для розвитку економіки загалом. Адже ріст ВВП напряму пов’язаний з розвитком інтернету. За даними Світового банку 10% проникнення широкосмугового інтернету збільшує ВВП на 1-1,5%.

Досягненнями минулого року й планами на найближчий час, а також тенденціями розвитку вітчизняних телекомунікацій зі столичними та регіональними журналістами поділилися представники топ-менеджменту «Київстар». Експерти ринку стверджують, Інтернет став потужним інструментом розвитку глобальної економіки. Є позитивні приклади й в Україні. Зокрема, за 2011 рік на 50% (а це 2 мільярди євро) збільшився обсяг Інтернет-торгівлі, в свою чергу на 30-50% зросла кількість Інтернет-магазинів. Споживачі частіше вдаються до безготівкової форми розрахунків, як за допомогою банківських карток, так і за допомогою електронних грошей. З одного боку, мережу усе частіше використовують в рекламних та маркетингових кампаніях для просування брендів, товарів та послуг. А з іншого, Інтернет стає одним з головних експертів та радників під час прийняття людиною рішення щось придбати.

Швидкому руху інтернетизації суспільства сприяють міграція населення у великі міста та будівництво нових житлових площ, бажання людей задовольняти свої потреби в продуктах, послугах, роботі, навчанні, спілкуванні не виходячи з дому. 40% відсотків домогосподарств в Україні обладнано комп’ютерами. А виробники техніки збільшують асортимент приладів, здатних під’єднуватися до мережі: смартфони, iPhone, планшети, iPod, «розумні» телевізори.

Проте, фахівці «Київстар» вказують і на певні перешкоди розвитку, що існують в країні. Це, зокрема, незрозуміле зволікання держави у видачі ліцензій на впровадження технології третього покоління 3G –  швидкісного мобільного Інтернету, доступного мільйонам користувачів світу.

– Минулого року у Барселоні відбувся світовий GSM-конгрес. І коли ми – представники найбільшої телекомунікаційної компанії країни – говорили, що у нас немає масового 3G UMTS, то два роки тому це ще викликало співчуття, рік тому – здивування, тепер це викликає нерозуміння у наших колег за кордоном, – розповіла журналістам директор із корпоративних зв'язків компанії "Київстар" Жанна Пархоменко. – Передова технологія для масового користувача – це та задача, яку має виконати Україна найближчим часом. Компанія «Київстар» готова до виконання цієї задачі як інфраструктурно, так і організаційно. Питання лише у неможливості 6-й рік поспіль отримати ліцензію на впровадження цієї технології.

Бар’єром розвитку Інтернету стала й затримка з ліцензуванням IPTV, правові перешкоди при будівництві мереж, доступу до житлового фонду та кабельної каналізації під час монтажних робіт.

Та, не зважаючи на це, в Компанії минулий рік вважають доволі успішним. Якщо за 2011 рік ринок фіксованого широкосмугового доступу до Інтернету виріс на 33%, то «Київстар» за цей час виріс на 99%.

– Ми ростемо втричі швидше за ринок, – говорить директор з розвитку бізнесу на масовому ринку Віталій Ворожбіт. – Компанія входить в трійку лідерів-операторів, доля яких в загальному обсягу ринку складає 42%. В 2012 році плануємо з третьої позиції переміститися на другу, обігнавши Компанію «Воля».

А керівник підрозділу розвитку домашнього інтернету Юрій Бойко, розповідаючи про досягнення, додав, що порівняно з 2010 роком у 2011 вдвічі зросла кількість абонентів Інтернету від «Київстар»: з 200 тисяч до 397 тисяч. 46 тисяч будинків, а це вдвічі більше, ніж у 2010 році, під’єднано до послуги «Домашній Інтернет». Такого результату компанія досягла завдяки збільшенню покриття майже втричі (нині це 138 міст України), зростанню вдвічі довжини мережі (9,6 тис. км), збільшенню ємності зовнішніх Інтернет-каналів з 170 Гб/с до 291 Гб/с. Компанія активно працює в напрямку усунення «цифрової нерівності», і тому 40% підключених минулого року до домашнього Інтернету міст – це малі міста з населенням від 15 до 50 тисяч.

На Черкащині послугою «Домашній Інтернет» можуть користуватися жителі обласного центру та міста Сміли. А в межах програми Інтернетизації шкіл, розробленої і запровадженої разом з Міністерством освіти України до «Домашнього Інтернету» з безкоштовною швидкістю 10 Мб/с підключено чотири черкаські школи (200 шкіл загалом в країні).

Конкуренція на ринку надавачів провайдерських послуг змушує Компанію вдаватися до цікавих інноваційних пропозицій. Черкаси – одне з непростих місць в плані конкуренції. Тому фахівці Компанії розробили спеціальні вигідні пропозиції для споживачів послуги Компанії. Адже все частіше користувач порівнює не лише тарифи провайдерів, а й зважає на ті можливості, які вони надають. Зокрема, «Київстар» розробив унікальну пропозицію конвергентного тарифу, поєднавши мобільний зв’язок в пакеті з «Домашнім Інтернетом». Цей тариф дає можливість отримувати бонуси від абонплати за домашній Інтернет і використовувати їх на оплату послуг мобільного зв’язку (оплачувати ними телефонні розмови). Серед вигідних новинок - при підключенні до мережі Інтернет споживач за 1 грн отримує Wi-Fi-роутер, щоб з Інтернетом могли працювати усі наявні у клієнта пристрої одночасно, чи до прикладу – Інтернетом в такий спосіб буде покрито усю його квартиру. А от послуга «Подвійна швидкість» дозволяє в межах тарифного плану замовити додаткову швидкість, розраховуючись бонусами з абонплати. Розвиває «Київстар» і партнерські програми з компаніями «Фокстрот» та «Інтертоп», абоненти отримують унікальні цінові можливості придбання товарів.

Окрім того, що Компанія суттєво поповнює міські бюджети. сплачуючи орендну плату за використання фондів житлово-комунального господарства міст (52 млн. грн за 2011-2012рр.), «Київстар» займається ще й благоустроєм фасадів будинків. Так у 88 містах на будинках, під’єднаних до «Домашнього Інтернету», вже з’явилися таблички-вказівники з номерами будинків, під’їздів та квартир. Місцеві комунальники таким благоустроєм задоволені, адже коштів на подібне облаштування в них просто не вистачає. Вдячні за такий благоустрій і працівники станцій «Швидкої допомоги», яким стало легше орієнтуватися в місті і швидше приїздити на виклик. До кінця цього року такі таблички з’являться й в інших містах. Але це не єдине над чим працюватиме Компанія в 2012 році.

За словами Віталія Ворожбіта, відбудеться перерозподіл інвестицій: менше вкладатимуть у будівництво мережі, більше – в клієнтів і задоволення їх потреб. Кількість абонентів планують збільшити в будинках, під’єднаних до «Домашньго Інтернету». Запроваджуватимуть додаткові сервіси, зокрема, можливість переведення бонусів  на контрактні телефони, а також можливість збереження логіна та пароля при зміні адреси місця проживання. У планах надавати абонентам програмне забезпечення, в т.ч. антивірусні програми, побудова інформаційного порталу з легальним контентом та можливістю скачувати відео- та аудіофайли. Причому продумується більш легкий його варіант для користувачів мобільного Інтенету. Розширюватимуться й партнерські програми. А нові тарифні пропозиції обіцяють зробити більш привабливими та доступними. Що ж такі позитивні тенденції звичайно радують редакцію, - адже наш читач отримує наш продукт саме завдяки Інтернету тож ми дуже зацікавлені у швидкісному якісному Інтернеті у Черкасах.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100