реклама

реклама

На сьогоднішній колегії облдержадміністрації підбивали підсумки проведення опалювального сезону в області та визначали завдання на наступний. Чи не найбільше «перепало» від голови облдержадміністрації Сергія Тулуба (який усе-таки був присутній на більшій частині засідання, незважаючи на анонсоване відрядження до Києва) смілянській владі. Міського голову Сміли Вадима Решетняка, певно, за наказом Сергія Борисовича на колегію «на крилах принесли ангели»… Принаймні так сказав губернатор.


Загалом же,  Сергій Тулуб згадав осінню колегію ОДА, коли він підготовку до опалювального сезону назвав екзаменом для керівників. Цей екзамен в цілому область склала позитивно, але опалювальний сезон «виявив багато-багато питань до окремих керівників».

Поки чиновники звітували про ситуацію в області, на колегію «летів» із Києва смілянський міський голова Вадим Решетняк

Поки чиновники звітували про ситуацію в області, на колегію «летів» із Києва смілянський міський голова Вадим Решетняк

– Найбільші міста області Умань і Сміла вчасно не вирішили питання щодо отримання лімітів на природний газ. У результаті через недбалість керівників страждали прості громадяни. Подача тепла по місту Сміла в мене викликає подив, якщо не сказати обурення. Ви собі запланували перевести опалення на альтернативні види палива. Це добре. Але якщо сказали, то робіть же. А що в реальності?  Ваше починання стало проблемою облдержадміністрації. Весь ваш професіоналізм у лапках відчули на собі люди, – розкритикував смілянське керівництво губернатор.

Він зауважив, що висновки про діяльність окремих керівників робитимуться на основі звернень громадян.  А їх за декілька місяців опалювального сезону надійшло 280. Кожен третій дзвінок був з Черкас, кожен 10-й зі Сміли.

– У  Смілі всього 5% населення області і 10% всіх дзвінків. Оце, Вадим Володимирович, оцінка вашої роботи. Як то кажуть, не на користь міського голови. До речі, він є чи ні? Я щось не бачу його… - обвів він поглядом залу.

На це піднявся перший заступник Решетняка Михайло Коваленко. Пояснив,  що той у Києві. Це Сергію Тулубу не сподобалося.

– Що значить у Києві? Це що за кордоном? Да, дожилися, далі вже нікуди. Значить записуйте собі і в протокол записуйте, – повернувся він до свого першого заступника Сергія Рябцева.

Далі про підсумки опалювального сезону звітував перший заступник начальника житлово-комунального управління ОДА Володимир Ромашов.  Він також покритикував смілян за борги в розрахунках за газ. А от в. о. голови правління Черкасигазу Сергій Буян назвав ситуацію в Смілі безпрецедентною. За його словами, у Смілі постачання тепла населенню і підприємствам різних форм власності здійснюють 2 підприємства  – «Смілаенергопромтранс» і «Смілаенергоінвест».

– «Смілаенергопромтранс» перейшло на альтернативні виробництва енергії – на рубану щепу. Але спромоглися створити заборгованість. У них рівень оплати  за газ – 2,5 відсотка! Це абсолютний лідер на території України по рівню заборгованості, – сказав він.

По другому підприємстві рівень оплати за газ становить 17,5 % .

Виправдовуватися за такі борги в залі засідань довелося Михайлу Коваленку.

– Я хотів би почути відповідь на це питання від вас Михайло Вікторович, – попередив його Сергій Тулуб. –  Ви ж не просто там перший заступник, а ви фахівець високого рівня, ви досвідчена людина, досвідчена посадова особа. А вам допоможе ваш міський голова, зараз його ангели-архангели несуть на крилах, він через 10 чи через 15 хвилин буде в залі.

І дійсно, через хвилин 15 у сесійну залу зайшов Вадим Решетняк. Потупцяв біля дверей і, нагнувши голову, попрямував до свого місця. Та посидіти довго йому не вдалося. Після чергового доповідача Сергій Тулуб таки запросив його до трибуни.

– Хочу дати слово пану Решетняку, як бачите він уже прилетів з Києва, – зауважив губернатор. – Те, що ви безвідповідально  віднеслися, я вже зрозумів. Я  хотів би почути від вас тільки одне, які висновки ви для себе зробили, і як ми будемо готуватися до наступного сезону.

Вадим Решетняк запевнив, що нині розглядається питання про те, щоб обидва теплопостачальні підприємства припинили свою роботу в Смілі, але раніше цього вирішити не вдавалося, бо тривав опалювальний сезон.

За підсумками розгляду питання про опалювальний сезон Сергій Борисович традиційно дав «напутнє слово» керівникам:

– Шановні керівники, незважаючи на те, що маємо нормальний результат, і ці результати кращі, ніж були в минулому році і не найгірші в Україні, але,  шановні, ми повинні з вами піднімати рівень готовності. Тому  будь ласка, засукуйте рукава,  розглядайте на сесіях питання, конкретні заходи, і будемо працювати так, щоб у нас і надалі не було надзвичайних ситуацій.

реклама

Коментарі  

 
0 #6 О.ЧУПРИНА 17.04.2012 22:23
Не про Решетняка мова,а про стиль "ПОГОНИЧА".Поганяти він уміє тільки СЛАБКИХ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Вадим 16.04.2012 23:45
Вадика нужно отправить в Байконур, а не назначать директором аэропорта, он ведь космонавт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 земляк 12.04.2012 14:27
решетняк перевів стріли на попередника,тіл ьки при тому борг міста за газ був 8млн.,а при цьому "молодому,перспе ктивному політику" аж 25млн.гривень оце так рівень.ПОРАДА МЕРУ-НА РОБОТУ ХОЧ ІНКОЛИ ХОДИТИ ТРЕБА!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 кактус 12.04.2012 12:10
тулубу аби розгон дати аби на камеру себе показати. А все інше поболту. Нічо смілянські пацани таке опускалово не забудуть. От приїде він в Смілу - дадуть йому наганяй! буде сам як торпеда летіти в Черкаси чи в харцизськ куди там йому краще. Дадуть право вибору - у нас же демократія))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Дядя Вася 11.04.2012 17:48
Есть мнение назначить Решетняка директором Черкасского аэропорта.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Евгений 11.04.2012 17:02
Я живу в Смеле, и права зимой температура в квартире больше 18 градусов не поднималась... ПОЗОР!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100