реклама

реклама

Депутат Черкаської обласної ради, народник Володимир Лук’янець на сесії облради, що відбулася 6 квітня звернувся до голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба з проханням відмінити розпорядження губернатора щодо збільшення плати за оренду паїв наполовину.

– Торік ми добросовісно підтримали ініціативу Сергія Борисовича Тулуба і перереєстрували договори з 3% на 4,5%. На сьогодні у зв’язку з постановою Кабінету міністрів розпочав діяти новий коефіцієнт оцінки землі, через що зросла орендна плата. Тому прошу Сергія Борисовича відмінити своє розпорядження рекомендаційного характеру, а сесії рекомендував би записати це питання і розглянути також на районних і сільських радах, – виступив Володимир Лук’янець.

Сергій Тулуб погодився з депутатом.

– Ситуація дещо змінилася. Сьогодні наші фермери, сільгоспвиробники не можуть мати на собі такий тягар – плату за ці паї. Тому я відміню своє розпорядження... Ми свою місію виконали, а тепер хай сесії на місцях розглянуть все це і подивляться, як працювати в цьому напрямку, – зауважив Сергій Тулуб.

Нагадаємо, що торік розпорядженням голови Черкаської облдержадміністрації Сергієм Тулубом ставку орендної плати в області підвищено з 3 до 4,5%.

Ще більше навантаження фермери відчули, коли уряд України постановою від 31 жовтня минулого року № 1185 затвердив коефіцієнт нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення. Починаючи з 1 січня 2012 року він склав 1,756. Подорожчання землі потягнуло за собою підвищення орендної плати. У публікаціях «Прочерку» на цю тему фермери стверджували, що особливо важко буде витримати таке навантаження малим господарствам.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 пгт.Маньковка 12.04.2012 08:54
не хочешь платить бросай землю- е возьмут другие- нажываться на людей не допустим
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100