реклама
Sucurity Police

реклама

Міська рада Черкас затвердила схему розміщення тимчасових споруд у Черкасах. Цим документом чітко регламентується, де можна розміщувати кіоски, торговельні павільйони, лотки тощо, а на яких територіях це робити заборонено.

До створення такого документу у міській владі йшли два роки.

За словами міського голови Черкас Сергія Одарича, був проведений великий обсяг робіт. Зокрема, провели повну інвентаризацію кожної тимчасової споруди. Виявилося, що з 1000 тимчасових споруд у місті в зону, де заборонено розташовувати кіоски і павільйони, потрапляє до 30%. Власникам цих споруд буде запропоновано протягом 5 місяців перенести їх у визначені зони.

Насамперед, ми поставили собі за мету захистити підприємців, які впродовж тривалого часу займаються цим бізнесом, і, у зв’язку із прийняттям цього рішення міської ради, змушені будуть переносити тимчасову споруду на іншу ділянку. Тому на 5 місяців за ними резервується першочергове право на вибір нової території та перенесення туди своїх кіосків, – розповів Сергій Одарич.

Новими правилами обмежується розміщення тимчасових споруд біля культових будівель, пам’ятників, фонтанів, на оглядових і панорамних майданчиках ближче, ніж в радіусі 100 м. Також заборонено торгувати тютюновими виробами, алкогольними та слабоалкогольними напоями, якщо пішохідна доступність до об’єкту торгівлі менша 200 м. від території дошкільних, лікарняних і навчальних закладів.

Тимчасові споруди не розміщуватимуть:

- ближче, ніж за 15 м до перехрестя вулиць;

- ближче, ніж за 5 м до проїжджої частини доріг чи вулиць;

- на відстані пішохідної доступності менше 100 м від ринків та 50 м від стаціонарних магазинів.

Таким чином мерія хоче захистити підприємців, які ведуть торгівлю в стаціонарних магазинах.

– Підприємець вклав кошти, придбав чи орендував приміщення, завіз обладнання, відкрив магазин, а тут перед його фасадом з’являється кіоск, що починає торгувати в «чорну», з-під поли, не сплачуючи при цьому податків. То де ж справедливість? Ми таким чином захистимо інвесторів, які розвивають свій бізнес, – говорить Сергій Одарич.

Однак і тут є винятки. Перед стаціонарними магазинами дозволено буде встановлювати кіоски, які торгують квітами, газетами і журналами та де надаються послуги з дрібного ремонту годинників і взуття, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 Черкассы 12.04.2012 09:12
Дело хорошее,только, как обычно,сделано будет через ж...А "ж" это называется взятка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100