реклама

реклама

Загальноміська акція «Перетвори смітник на квітник» стартувала в Черкасах, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.


Першим об’єктом прибирання стала прилегла територія Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради. Ініціювала акцію Учнівська Міжпарламентська асамблея, до якої входять президенти шкіл.

Окрім школярів, до заходу долучилися депутати Черкаської міськради, працівники структурних підрозділів мерії.


– Упорядкування цього смітника – це лише перший етап нашої акції. Зараз ми допоможемо, підкажемо, як треба це все робити, надамо інвентар. Потім діти підуть в свої школи, виберуть місце, яке варто прибрати, і ми спільними силами це зробимо, – розповіла директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ірина Топчій. – Також ми плануємо створити карту нашого міста, на якій будемо позначати ті місця, які ми вже перетворили на квітники.


Як повідомив депутат Черкаської міської ради Андрій Більда, який виступив одним із організаторів акції, ідея перетворити смітники на щось красиве виникла вже давно. У кожному дворі є майданчик, де стоять сміттєві баки, але досить часто жителі міста викидають сміття повз контейнери.

– Ми хочемо достукатися до серця кожного черкащанина і хоч якось змусити їх не смітити. Адже ми самі маємо слідкувати за чистотою в місті, – зазначив Андрій Олександрович. – Своєю ідеєю я поділився з активістами шкіл, вони запропонували розпочати акцію з якогось знакового місця. Так, ми вирішили упорядкувати спершу смітник біля департаменту освіти і гуманітарної політики.

 

На клумбах вирішили садити кущі барбарису, бузку та спіреї. Територію обнесли парканчиком. Як наголошують організатори, до цієї акції можуть долучитися усі охочі.

Усі фото – прес-служби Черкаського міськвиконкому

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Ужасть 13.04.2012 22:55
Я о этом лучше не писал бы. Хотя слава богу что школьники не копают огород на даче директора Департамента освиты. И то ладно....
Теперь приедут колхозники и по собственной инициативе высадят цветы и сделают клумбы перед управлением агромпромыслово й политики, библиотекари перед - управлением культуры, медики перед своим управлением?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 karmen 13.04.2012 14:22
Правди трішечки під примусом робились ті парканчики :cry: :o :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100