реклама
Sucurity Police

реклама

КП «Черкасиелектротранс» уперше за останні 8 років припинило нарощувати збитки. Про це під час сесії міської ради доповідав в. о. директора підприємства Андрій Наумчук. За його словами, збитки перестали зростати, починаючи з 2-го півріччя минулого року за цей період становили 8,5 млн. грн. За перше півріччя цього року вони очікуються на рівні 7,6 млн. грн.

Досягти цього вдалося перш за все завдяки скороченню кількості перевезень.

– Раніше на підприємстві кількість перевезень постійно збільшували, однак це не відповідало сумам бюджетного фінансування, – сказав він. – У січні минулого року було 15 тис. годин перебування тролейбусів на лініях, а в січні цього року 9 тис. 800 годин. 10 тис. годин – це та кількість, яка береться за основу, щоб не було збитків.

Щоб збільшити кількість перевезень, за словами керівника підприємства, треба збільшити субвенцію з бюджету. А от замінювати тролейбусами маршрутки він не вважає за доцільне. Визнає, що маршрутки – таки зручніші, тож насамперед тролейбусний парк потребує оновлення рухомого складу.

Також пан Наумчук розповів про можливості погашення боргів перед Пенсійним фондом, яких підприємство нині має понад 11 млн. грн. За його словами, у Верховній раді розглядається законопроект, згідно з яким комунальним підприємствам надається право реструктуризувати борг  і погасити за 2 роки. В такому разі пені і штрафи просто списуються. Але цей закон ще не прийнятий.

Звернув він увагу депутатів і на першочергові потреби підприємства, на які потрібні кошти з міського бюджету.  Насамперед, це зношеність контактних мереж та шин на тролейбусах.

– Контактні мережі в деяких місцях уже в такому стані, що якщо протримаються до кінця року, то буде добре, – зазначив він.

На шини ж потрібно 1 млн. 800 тис. грн.

І лише третім пунктом керівник «Черкасиелектротрансу» назвав потребу в коштах на заробітну плату працівникам.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Олег 13.04.2012 18:57
Класний керівник цей Андрій Наумчук. Маршрутки для нього зручніші. Шкода підприємства в яких такі керівники.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100