реклама

реклама

Кнопкодавам у Верховній Раді доводилося працювати цієї ночі за п'ятьох

Кнопкодавам у Верховній Раді доводилося працювати цієї ночі за п'ятьох

Сьогодні вночі Верховна Рада ухвалила проект Кримінально-процесуального кодексу. Коментуючи роботу над документом, екс-мер Черкас та народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник звинуватив опозицію в тому, що її представники чинили опір прийняттю кодексу. Але відкрито про це не говорили, бо це, мовляв, добра справа.

 «Але ж декому не хотілося, щоб такі дивіденди, рейтинги мала влада. Втім, відкрито виступити не могли. Тому обрали тактику затягування – давайте документ вдосконалимо, давайте його затягаємо й доведемо до абсурду або ж до неприйняття кодексу», – цитує Олійника прес-служба Партії регіонів.

Він наголосив на тому, що сьогодні євроексперти визначають, що цей кодекс на 99% відповідає європейським стандартам.

Політик також зауважив, що «прийняття КПК – це зобов’язання не лише перед європейцями, а, й перш за все, – перед українським суспільством». «Треба мати сучасний інструментарій захисту конституційних прав і сміливо втілювати його в життя», сказав Олійник.

Утім, як інформує «Українська правда», хоч кодекс було ухвалено о 4:13 ранку 271 депутатом, фізично в залі перебувало близько 50 депутатів від більшості.

Робота з прийняття кодексу пішла жвавіше після того, як о 22:45 зал засідань покинули депутати від опозиції. Голова ВРУ Володимир Литвин закликав колег попрацювати, аби бути вдома в суботу-неділю. Тож депутати приймали по кілька статей одразу, а більшість поправок провалювали.

Чи не єдиний опозиціонер, який залишився в залі, БЮТівець Андрій Шевченко взяв слово лише один раз, під час розгляду поправки №3659, яка стосувалася права журналістів на збереження джерел інформації.

Шевченко закликав парламентарів прийняти поправку, але проголосували лише 5 депутатів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100