реклама

реклама

Перевести дитину на домашню освіту за бажанням батьки зможуть з нового навчального року. Така форма навчання передбачена Законом України «Про освіту». Нині положення про індивідуальне навчання перебуває на погодженні у профільних установах – розповів Суспільному начальник управління освіти Черкас Євген Степко.

6e6caab81b89af29b100168be2b4be90

Шестикласниця Кіра Ткаченко вдома навчається три роки, семикласник Юрій Вєтров – два. Офіційно діти зараховані до Харківської гімназії на дистанційне навчання. Мама Ірина Ткаченко розповідає.

«Дуже багато часу витрачається у школі просто. Дитина проводить там багато часу. Це вже занадто – з восьмої до третьої години перебувати у школі, щоб уже освоїти оту кількість матеріалу, яку треба освоїти за рік».

Анна Вєтрова – мама Юрія: «Більш спокійніший став, впевненіший в собі. Вдома у нас тепер немає конфліктів, бо в нас виникали конфлікти на тлі школи, бо все треба було встигати».

Кіра Ткаченко розповідає, навчаючись дистанційно у неї з’явилося більше вільного часу.

«Коли я ходила у звичайну школу, мені не вистачало часу, щоб сходити у школу, потім зробити домашню роботу і навіть доводилося лягати спати невчасно».

Кіра та Юрій протягом навчального року вчаться за своїм індивідуальним розкладом, говорить мама Кіри

«У нас на сайті школи є електронний кабінет, куди нам проходять контрольні роботи. І вона їх виконує. Предмети вона освоює з викладачами. Ми взяли і пооб’єднували тих, хто хотів так навчатися. То вони займаються в групках. Приходить викладач, або вони їдуть до викладача у студію».

Аби домашнє навчання було ефективним для дитини, батьки мають потурбуватися про організацію цього навчального процесу, розповідає доцентка кафедри педагогіки і психології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Сабіна Раджабова.

Зі слів начальника управління освіти Черкас Євгена Степка, попит на домашню форму освіти у місті серед батьків є, але на сьогодні відсутні положення про здобуття домашньої освіти.

«Ми очікуємо, що підзаконні акти повинні вийти і тоді будуть дані в них відповіді на цілий ряд питань».

Нині батьки знаходять вихід – оформляють дитину на дистанційне навчання в школах інших міст, каже Євген Степко. Додає, з першого вересня, коли затвердять відповідне положення, укласти угоду про домашнє навчання батьки зможуть зі школами Черкас.

Рішення перевести дитину на домашнє навчання накладає на батьків додаткову відповідальність, – розповіла міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

«Якщо ж батьки прийняли таке рішення, то вони мають обов’язково у будь-якому випадку, дитина має бути на обліку у певній школі, і раз у півроку батьки приходять з дитиною до школи».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100