реклама

реклама

Сьогодні в Києві проходить акція під гаслами «Хто вбив Павла Шеремета? 3 роки без відповіді.

received_448462122658992

Щойно з’явилась публікація: «Справа Шеремета: слідство допитало тих, на кого вказали журналісти, і доповіло Зеленському

Українська правда повідомляє: «З відповіді Нацполіції від 19 липня: "В період з 20.07.2018 по теперішній час, допитано понад 200 осіб, а також проведено інші слідчі дії, в тому числі понад 100 тимчасових доступів до речей і документів… 13 комплексних судових експертиз, ряд оглядів речей і документів, накладено 3 арешти на інформацію, направлено 2 міжнародні доручення про проведення слідчих дій на території США і Швеції".

Нарешті, слідство дослухається до колег – журналістів вбитого колеги – Павла Шеремета.

Зреагував на «річницю» і Президент Володимир Зеленський : «Володимир Зеленський: Розкриття вбивства Павла Шеремета попередній Президент та правоохоронні органи називали «справою честі». Минуло 3 роки. Питань залишається більше, ніж відповідей.

23 липня прошу зібратися Генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ, голову Національної поліції та голову СБУ й доповісти про хід розслідування. Запрошую на зустріч журналістів.

Українська спільнота вже давно має отримати відповідь на питання «Хто вбив Павла?»

Вадим Комаров став наступною жертвою за Павлом Шереметом.

Слідство, як і щодо вбивства Павла Шеремета,  рапортує суспільству подібними штампами : «Допитуємо свідків.., проводимо експертизи…».

Ми всі в очікуванні . Хтось поширює фейки - домисли, хтось переходить на образи родини вбитого колеги.

Сьогодні я завітав до Ольги Бережної – цивільної дружини Вадима Комарова за коментарем.

Ольга пояснила, що  зі слідством співпрацює з першого дня. Вже 9 травня – на третій день після нападу на Вадима, у них вдома було проведено обшук. Все бажане слідчий отримав. База телефонних дзвінків була доступна слідству і з перших днів після нападу на Вадима допитувались особи із контактів телефону Вадима та ті, з якими журналіст комунікував телефоном останнім часом.

Телефон слідча по справі отримала від дружини Вадима задовго до справи. Тому, говорити, що телефон було отримано «тільки на другий місяць після нападу на Комарова» - не коректно. По суті, ухвала суду юридично формалізувала статус майна – телефону, який  заздалегідь було передано слідству.

Щодо статусності Ольги Бережної – то після смерті Вадима Комарова вона, як дружина вбитого, офіційно визнана слідчою як потерпіла. Дійсно, подружжя шлюб не реєструвало. Проте, довгі роки жили разом, вели спільне господарство. Крім того Вадим Комаров та Ольга Бережна були вінчані у церкві.

Щодо ходу розслідування Ольга Бережна не бажає нічого коментувати. «Хочеться вже спокою», - як говорить Ольга.

Разом з тим, Національна Спілка Журналістів України, міжнародні організації журналістів систематично звертаються до правоохоронних органів щодо ефективного розслідування вбивства журналіста.

***

29 липня 2019 року – 40 днів з дня смерті Вадима Комаров.

Валерій Макеєв, журналіст, юрист, адвокат

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #4 AntiUblyudok 21.07.2019 07:30
Когда страна фактически захвачена криминалом, проникшим во все сферы, потерпевшим от всеобщего беспредела зачастую и обратиться некуда, кроме журналистов. В ответ на журналистские расследования бандота запугивает журналистов и совершает нападения на них. В такой ситуации просто необходим серьёзный международный контроль за всеми случаями посягательств на свободу слова. Каждый случай должен предаваться максимально широкой огласке, причём как можно быстрее, с изложением возможных причин нападения. Также надо лоббировать законы по защите журналистов. За любое посягательство на свободу слова, попытку запугивания журналистов, блогеров, активистов давать реальный тюремный срок с последующим запретом занимать какую-либо государственную должность до конца жизни.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 Уманский Еврей 21.07.2019 02:08
Кто убил Шеремета? Так спросите тех кто это сделал типа П-ко, П-й, Л-ко и их гоп компания.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Реаліст 20.07.2019 18:17
І одне, і друге вбивство - справжня трагедія.
І одне, і друге вбивство - швидше за все, з-за журналістської діяльності.
АЛЕ ПОВНИЙ БРЄД ШУКАТИ ЩОСЬ ЩЕ СПІЛЬНЕ У ЦИХ ВБИВСТВАХ, А ТИМ ПАЧЕ - ПИСАТИ, ЩО "КОМАРОВ - НАСТУПНА ЖЕРТВА ПІСЛЯ ШЕРЕМЕТА"! Автор з планети Сатурн прилетів, чи просто дуже хотілося засвітитися у День тиші?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Радій йде Шарій 20.07.2019 18:08
Ничего .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100