реклама

реклама

Щотижня Мінагрополітики проводить моніторинг 800 ринків України за цінами на сільськогосподарську продукцію, інформують «Електронні вісті».

– Так, останні результати показують, що мінімальна ціна на цукор складає 5,50 грн./кг у Кіровоградській області, а максимальна – 6,95 грн./кг в Черкаській області. Тому ми бачимо, що зараз спостерігається строкате розмаїття цін в різних областях. Це говорить про те, що в деяких регіонах місцева влада не використовує весь потенціал, який можна використовувати для того, щоб споживач отримав максимально низькі ціни, а виробник – максимально високі, – повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

Регулювання ціни сприяє розвитку мережі оптових ринків, фермерських ринків, ринків Укоопспілки та виїзної торгівлі.

– Цього року ми провели 11 тис. виїзних ярмарків по всій Україні, на яких було продано сільськогосподарської продукції на суму близько 1 млрд. грн. Це говорить про те, що виручені кошти безпосередньо дійшли до сільгоспвиробника, а саме одноосібника. Це відіграє важливу соціальну роль і дає можливість одноосібнику на своїх присадибних ділянках проводити прибуткову роботу, – підкреслив міністр.

Тільки з початку квітня проведено 2,3 тис. продовольчих ярмарків, на яких реалізовано понад 22 тис. тонн сільськогосподарської продукції на суму 232,1 млн. гривень.

Крім того, Мінагрополітики спільно з Асоціацією оптових ринків також проводить моніторинг замовлення на сільгосппродукцію, щоб спільно з Асоціацією сільських голів прогнозувати і рекомендувати одноосібникам, яку продукцію вирощувати на городах, для того, щоб повністю покрити потреби попиту і відрегулювати ціну на продукти харчування.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 О.ЧУПРИНА 18.04.2012 21:08
Навіщо нам дешевий цукор,він же для здоров"я шкідливий. Краще давай нам "НОВУ ЧЕРКАЩИНУ".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Ясно як в день 18.04.2012 10:22
Це тому, що цукровому махнату, херою України Гені Бобову довіреній особі Віктора Ющенка, а нині детутату обласної ради від Партії регіонів треба "капуста" на вибори до Верховної ради.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Ясновидец 18.04.2012 09:53
18апреля:Тулуб волевым решением снижает цену до 5.70.Посещает рынок(предварит ельно усилив охрану автомобиля).Присяжнюку рапортуют о принятых мерах.Сахаром на рынке почти не торгуют.20-е числа:возвращае тся старая цена.Май:сахар по 7.50
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100