реклама

реклама

71-річна Галина Ілляшенко з Новодмитрівки на Золотоніщині має 30 соток городу. Пенсіонерка – найстарша господарка обійстя, пише газета «Нова Доба». Зараз Галину Яківну вже обсіли турботи про город.

Садитимуть город під рало, розповідає  Галина Яківна. Тут уже докладе рук зять Віктор, бо щоб тягати те рало, треба доброї чоловічої сили. Так само й підгортатимуть механічним пристроєм, тягнути який поміж картопляних рядів може лише чоловік. А вже далі їй треба слідкувати, щоб не забили бур’яни, не поїли жуки… Та те ще далеко. Зараз  Галина Яківна думає про розсаду. Уже й плівку на обручі натягнуто, а сіяти ще не ризикує, бо немає тепла. Насіння помідорів у жінки своє – різні сорти. А ось огірки вважає за краще купувати гібридні, з домашніх того врожаю не буде. Вже кілька років використовує один і той самий гібрид – ще ні разу не підводив. Щоправда, хоч і рясний, та швидко відходить. Щоб мати огірки ціле літо, дбає й пізніші сорти. Крім картоплі й різних овочів, наша господиня любить вирощувати дині та кавуни.

– І торік не купували, їли свої, – пригадує. – А позаминулого літа так гарно вродили, що не лише наїлися, а й законсервували тридцять банок самих тільки кавунів.

Розсади Галина Яківна сіє багато: і собі насадить, і на ринок є що повезти, якусь копійку вторгувати до пенсії.

– Виорати – невелика проблема, – продовжує весняну тему новодмитрівська господиня. – Але ж землю не обдуриш – як не доглядай, та без гною багато не надбаєш, а причіп гною коштує нині 600 гривень, та й за такі гроші непросто придбати.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Кавун 18.04.2012 15:18
Дивно,що обыйшлося без Губського :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100