реклама

реклама

Із листопада 2018 у Черкасах, відколи набули чинності зміни у митному законодавстві, вдалося розмитнили 2700 одиниць транспорту. Про це повідомив заступник начальника відділу Черкаської митниці Василь Качан. Кореспонденти Суспільного поспілкувалися з водієм, який на сьогодні не розмитнив свою машину.

f83e702fbb09847ec4aef542f88a67d3

Сергій Шмиголь торік у Польщі придбав собі авто. Каже, у виборі керувався вигодою.

«Коштує вона в Польщі дві тисячі доларів. На сьогодні, такий опель коштує в Україні 6 тисяч доларів. Ця машина в основному виконує функції по роботі. І також це сімейний автомобіль. По роботі, на відпочинок, по справах».

До 22 лютого 2019 року в Україні діяла 50% знижка акцизного податку при оформленні авто із єврономерами. Зі слів Сергія, тоді сума розмитнення була завеликою для нього.

«Коштувало десь дві з половиною тисячі доларів. Але я вважаю, що навіть при пільговому розмитненні, середньостатистичній людині – це дорого, як мінімум. У нас середня зарплата в Черкасах для чоловіків – 300 доларів. І потрібно прокормити сім’ю, і квартплата, ну всі розуміють».

Із кінця лютого пільги більше, за словами заступника начальника відділу Черкаської митниці державної фіскальної служби, Василя Качана, не діють. Та окрім акцизу, у вартість розмитнення входить податок на додану вартість – це 20% від ціни авто, ввізне мито – 10% та від 3 до 5 % від вартості машини – збір до пенсійного фонду.

Тих, хто не встигне розмитнити авто до 22 серпня – штрафуватимуть. Сума – від 17 до 170 тисяч, розповідає Василь Качан. Додає: водіїв, які їздитимуть на машині із єврономерами, до відповідальності будуть притягувати працівники поліції.

«Ще будуть відбуватися спільні наради з управлінням патрульної поліції Черкаської області щодо відпрацювання даних автомобілів. За дане діяння передбачено лише один вид відповідальності – тобто адміністративна відповідальність. Там передбачені штрафні санкції або конфіскація транспортного засобу. Конфіскація такого транспорту можлива лише за рішенням суду».

Нагадаємо, 27 листопада 2018 набули чинності два закони щодо автівок із єврономерами. Перший – стосується вартості розмитнення машин. Другий – посилює відповідальність за порушення митних правил. Розмитнити авто без санкцій власники машин на єврономерах, могли до 24 травня. Але згодом Верховна Рада продовжила пільговий період до 22 серпня.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100