реклама

реклама

На площі Слави в Черкасах увіковічнять пам’ять воїнів Великої Вітчизняної війни, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

До 9 Травня там встановлять стелу, на якій будуть викарбувані імена Героїв Радянського Союзу, котрі народилися чи проживали в Черкасах, а також обороняли та звільняли місто.

– Уже розпочалися роботи, – розповідає заступник начальника відділу планування та архітектури Черкаської міськради Віталій Чернуха. – Ми почали облаштовувати майданчик під стелою, залили фундамент. До Дня Перемоги плануємо завершити спорудження стели та благоустрій прилеглої території.


Монумент спроектував черкаський архітектор Сергій Фурсенко, котрий свого часу був співавтором Черкаського краєзнавчого музею, філармонії, резиденції Богдана Хмельницького у Чигирині та інших об’єктів.

– Стела буде гранітною, матеріал із Капустянського родовища, що на Кіровоградщині. Розміри – 2х8 метрів, – зазначає Віталій Чернуха. – Планується, що вночі стела підсвічуватиметься, а навколо буде облаштована клумба з калиною. Фінансування проекту взяв на себе як міський, так і обласний бюджети.


Довідка

У Черкасах народилося 8 Героїв Радянського Союзу, 32 – брали участь у боях за місто, 37 – проживали в Черкасах.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100