реклама

реклама

Учора журналіст "Газети по-українськи" пробував знайти в Черкасах книги Віктора Януковича. І таки знайшов - у бібліотеці.

"Найперше заходжу до наукової бібліотеки Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького. Бібліотекарі в читальному залі суспільних наук здивовано відповідають:

- Янукович? Він ще й пише?

- А які видання політиків маєте? - запитую.

- Кучма, Ющенко, Симоненко.

- Давайте всі - кажу.

Через віконце подають дві книжки Леоніда Кучми: "Україна не Росія" та "После майдана 2005-2006. Записки президента". По формулярах бачу, що першу з 2003-го року брали читати лише 5 разів, другу - 1 раз з 2007-го. Потім приносять і книгу Віктора Ющенка "До нації: вибрані промови". У формулярі до цієї книги мій запис став лише другим з 2010 року. Повертаю книги другого і третього президентів. Мені видають три негрубі книжки Петра Симоненка: "Трудный путь левого движения" (2010), "Так дальше жить нельзя" (2009) та "Преодоление" (2009). Формуляри в них порожні.

Вирішую пройтися найбільшими книжковими крамницями міста. В "Світочі" книг Януковича теж не мають. Натомість пропонують видання Дмитра Табачника "Мир без Украины?" 2009 року видання за 53 грн. та книгу Леоніда Кравчука "Одна Україна, єдиний народ" 2010 року за 86 грн. Продавець-консультант, худенька сива жінка, років 55. На бейджику написано Тетяна Григорівна. Пані Тетяна каже, що недавно була й книга Леоніда Кучми "Україна не Росія", але її хтось купив. Замовляти нову не поспішають, бо попит на такі видання, за словами Тетяни Григорівни: "М'яко кажучи, "не дуже".

Передивляюся у "Світочі" художню літературу. Серед постмодерну книга Анни Герман "Червона атлантида" 2011 року видання. Коштує 48 грн.

Заходжу в книжковий супермаркет "Будинок Книги". Запитую в чорнявої консультантки чи мають книги Януковича. Вона крутить головою в знак заперечення. Підходжу сам до полиці з наклейкою "Політика". Знаходжу серед усього "Мир без Украины" Дмитра Табачника, тільки вже за 62 грн. та "Одна Україна, єдиний народ" Кравчука за 93 грн.

- Ви собі? У нас таке рідко хто запитує, - каже збоку чорнява консультантка.

Прямую до ще одного книжкового супермаркету - "Буквица". Про книжки Януковича тут теж не чули. Молодий чоловік, консультант, показує ті ж видання Кравчука за 91 грн. та Табачника за 55 грн. Сам знаходжу ще одну книгу Дмитра Табачника: "Утиный суп" по-украински" 2009 року видання за 51 грн. Консультант каже, що книги українських політиків непопулярні.

Щоб все ж знайти хоч якісь видання Віктора Федоровича іду до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Тараса Шевченка. Шукаю шифри книг президента в залі каталогів. Знаходжу два видання: "Послання Президента України Віктора Януковича до Українського народу" (2010) та "Модернізація України - наш стратегічний вибір" (2011).

реклама

Коментарі  

 
0 #4 sh23925sh 20.05.2012 19:06
Сравните жест, Гитлер тоже так приветствовал подданных.Одним словом ПАХАН.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 старік Коробєйніков 19.04.2012 11:18
Те,що папа писнув книжку-ржачно,але не дивно,як не як-кльовий підробіток:)Тут би інший анекдот пригадати,бород атий..."усі читали,всім сподобалось,мож е й собі почитати?".А я,між іншим,зберігаю його і про нього брошури ще з "Вибір-2004",де"тому що лідер"з непевною літерою"л",пам*ятаєте?:)Є одна з автографом.І не просіть,не продам.Можу Мороза,Богослов ську,Симоненка( неліквід)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Черкаси 19.04.2012 10:43
Вкотре почувши, що наш президент пише книжки згадую анекдот!
Син зі школи приходить, батько бере щоденник і з жахом читає:
- Фізика -2, Хімія -2, Математика - 2, Мова - 2, Література -2.... СПІВИ -5!!! Хм... цей придурок, ще й співає...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Ой 19.04.2012 09:14
Підставив журналіст бібліотекарів. Кузьмінський їм цього не подарцує...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100