реклама

реклама

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що потрібно змінити підхід влади до організації святкування 200-річча від дня народження Шевченка. Про це він повідомив учора під час веб-конференції сайту news.tochka.net.

Микола Володимирович вважає, що люди, які відповідають за організацією святкування (а нині це прем'єр-міністр Микола Азаров та міністр культури Михайло Кулиняк), все ж таки повинні бути шевченкознавцями, читати і розуміти його.

– Я вважаю за максимально необхідне все-таки пропагувати самого Шевченка, ніж будувати ще одну найвищу Тарасову церкву. Ми повинні показати і собі, і світу Шевченка, якого ми ще не знаємо до кінця. Щоб масовий читач міг його прочитати, – вважає віце-спікер. – Ми на рівні фонду беремо на себе багато функцій: нещодавно перевидали, факсимільно відтворили другий альбом Шевченка 1845 року. Зараз у нас є план зробити таке факсимільне відтворення першого альбому, щоб він був в бібліотеках, вищих навчальних закладах.

Крім того, представники фонду Томенка думають над масовими виданнями, над дитячими виданнями.

– Звичайно, важливі телевізійні проекти, над якими треба думати. Цю істерію, яку б я назвав «Шевченко для VIP-туризму», бажано зупинити. Бо у мене складається враження, що хтось переконав Президента в тому, що Шевченко – це вигідний бренд для VIP-туризму. Президент вже дав вказівку не вертолітний майданчик, а аеродром під Чернечою горою будувати. Правда, я не знаю, де ж там злітну смугу пускати… Разом з тим, у самих Черкасах аеропорт не працює. Є план п’ятизіркового готелю з саунами і казино, і усім на світі зробити під Чернечою горою для VIP-туристів, для багатих людей. Це непорозуміння, Шевченко був простим, народним чоловіком – не треба робити його поетом для еліти. Його треба зберігати таким, який він є. Якщо мені вдасться збити такий настрій влади, то тоді ми об’єднаємо зусилля, а якщо ні – ми будемо робити свої громадські проекти і готувати різні заході і різні видання паралельно від влади.

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Бондарь 20.04.2012 09:13
Пан Микола, а Ви ж вже маєте персональний VIP-маєточок з лазнею та вітальнею на історичному місці!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 О.ЧУПРИНА 19.04.2012 22:05
З Миколою Томенком в цьому не можливо НЕ погодитись.Чернеча гора з усім її змістом любить тишу.Тільки не зовсім здоровим людям може прийти в голову ідея влаштовувати розваги біля місць захоронення.У авторів цих планів явно не український менталітет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Дядя Вася 19.04.2012 17:44
Я не медик,але таке враження,що у Колі прогресуюча параноя
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100