реклама

реклама

З початку 2019 року 64 смілянським бізнесменам, які співпрацюють з центром зайнятості, виплачено 485,6 тис. грн. за працевлаштування безробітних на нові робочі місця. Ці кошти - компенсація єдиного соціального внеску з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Сіохіни

Один із таких бізнесменів – Андрій Сіохін. Власну справу започаткував в 2000-х. Син Андрія також підтримує захоплення батька. Роману зараз двадцять два роки. Він закінчив Київський військовий ліцей імені Івана Богуна, навчався на програміста у Польщі. Але повернувся у рідне місто і сказав батьку, що хоче працювати з ним. І от уже два роки Роман допомагає родині: завідує столярним цехом і займається розробкою каркасів.

Підбирати робітників родині бізнесменів допомагають співробітники центру зайнятості. Тетяна Шаргородська – провідна фахівчиня з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями,  коментує: “Роботодавцям вигідно працевлаштовувати безробітних за направленням центру зайнятості та дбати про те, щоб ці працівники працювали тривалий час. Роботодавець отримує грошову компенсацію, якщо працевлаштував безробітного на новостворене робоче місце в пріоритетній галузі економічної діяльності.”

Андрій Сіохін розповідає: “З центром зайнятості ми співпрацюємо давно. Для нас це вигідно, адже нам допомагають підібрати необхідного працівника та ще й дають компенсацію.”

Ольга Дар’єва – начальниця відділу взаємодії з роботодавцями Смілянського міськрайонного центру зайнятості, пояснює: “Приклад співпраці родини Сіохіних та центру зайнятості яскраво демонструє, що роботодавцям вигідно не просто створювати нові робочі місця, а й давати роботу людям, які отримали статус безробітного та звернулися на співбесіду за направленням від центру зайнятості.”

Нагадуємо, що представники малого та середнього бізнесу до 29 лютого 2020 року можуть подати заявку про участь у грантовій програмі USAID «Конкурентоспроможна економіка України» за підтримки компанії «Кімонікс Інтернешнл Інк.». Для отримання грантів необхідно подати заявку. Грантові спеціалісти КЕУ допомагатимуть заявникам зрозуміти процедуру подання заявок в режимі електронного листування. Всі запитання щодо цього запиту необхідно надсилати на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду /.

Ангеліна Хоменко,

фахівчиня Смілянського міськрайонного центру зайнятості

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100