реклама
Sucurity Police

реклама

Про піврічні підсумки операції «Урожай-2019» поінформували у фіскальній службі області.

urozhaj-770x578 Так, унаслідок підвищення сільськогосподарськими підприємствами рівня оплати праці відповідно зросли податки із заробітної плати. Зокрема, надійшло 366027 тис.грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), 36814,7 тис.грн військового збору та 285819,3 тис.грн єдиного внеску.

Лише за травень 636 сільськогосподарських підприємства області збільшили фонд оплати праці на 18758,4 тис.грн. На 70% таке збільшення відбулося за рахунок додаткового офіційного працевлаштування 1381 осіб.

Як результат проведеної ДФС інформаційно – роз’яснювальної роботи, залучено до оподаткування 2655 власників сільськогосподарської техніки, 447 з яких – власники комбайнів. Останні задекларували 25,3 млн грн отриманих доходів.

За півроку до бюджету надійшло 124 млн грн ПДФО із орендної плати за паї. Загалом за цей рік очікується 650 млн грн податку з орендної плати.

Також розмір орендної плати за 1 га ріллі, який минулого року більше ніж удвічі перевищував середній показник по Україні, збільшиться на Черкащині ще на 15,2% до 4060 грн за 1 га. Середній розмір орендної плати за паї по області – 9,5 % від нормативно – грошової оцінки земельних ділянок.

Залучено до оподаткування 15779 одноосібників, які самостійно обробляють земельні ділянки площею понад 2 га та продають надлишки власновирощеної продукції. Платники цієї категорії уже сплатили ПДФО з 164,3 млн грн доходів.

Перевірками сільськогосподарських підприємств донараховано до сплати до бюджету 1945 тис.грн ПДФО, 219,8 тис.грн військового збору та 219,8 тис.грн єдиного внеску.

Операція «Урожай» фіскальної служби спрямована на досягнення:

- легалізації доходів населення та збільшення надходжень до бюджетів та страхових фондів;

- виявлення орних земель, які обробляються без належних документів та сплати податків;

- збільшення доходів сільського населення за рахунок підвищення розміру заробітної плати та орендної плати за паї.

Робота ДФС в межах операції «Урожай» здійснюється за напрямами:

– контроль за виплатою реальної заробітної плати, виявлення та легалізація праці найманих осіб;

– контроль за виплатою орендної плати за паї та сплатою відповідних платежів до бюджету;

– контроль за декларуванням доходів одноосібниками та власниками сільгосптехніки;

– виявлення фактів незаконного використання сільгоспугідь та не за цільовим призначенням;

– боротьба зі схемами ухилення від оподаткування в сільському господарстві.

Загалом в області з початку року, зокрема в рамках операції «Урожай», за результатами роботи працівників ДФС Черкаської області у складі робочих груп із питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення роботодавці додатково уклали понад 6770 трудових угод із найманими працівниками.

Про це інформує ГУ ДФС в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100