реклама

реклама

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчинене групою осіб, із застосуванням предмета заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) та п.7 ч.2 ст.115 (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з хуліганських мотивів) Кримінального кодексу України.

1465389680-8941 Досудовим розслідуванням встановлено, що 16 серпня 2019 року в нічний час доби, група 25-річних чоловіків, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння біля будівлі магазину «Вест Маркет» в місті Черкаси, з особливою зухвалістю, безпідставно, без будь-яких на те причин, із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень, заподіяли раніше незнайомим двом чоловікам тілесні ушкодження.

Після чого, один із вищевказаної групи чоловік, наніс невстановленим, на даний час, ножем, проникаюче ножове поранення в грудну клітку потерпілому та з місця вчинення кримінального правопорушення зник, однак останній внаслідок отриманих тілесних ушкоджень помер в лікарні.

Встановивши наявність достатніх доказів у вказаному кримінальному провадженні, одному зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296, п.7 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України, двом іншим оголошено підозри за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України.

На даний час трьом зловмисникам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, крім того встановлюється причетність інших осіб до вчинення вказаного правопорушення.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України передбачає покарання до 7 років позбавлення волі, п.7 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Черкаська місцева прокуратура

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100