реклама

реклама

Ключові галузі економіки Черкаської області – харчова, хімічна та легка (текстильна, деревообробна) промисловість.

2382900

Про це пише «Кореспондент» у рамках свого спільного з ДТЕК проекту «Чемпіонат з інвестицій», який має на меті розкрити інвестиційну привабливість кожного регіону. З 13 серпня і до Дня Незалежності видання щодня публікує «інвестиційні портрети областей», а 22 серпня планує оприлюднити результати Чемпіонату з інвестицій та оголосить лідерів.

За 2018 рік виробництво товарів із деревини та виробництво паперу в Черкаській області зросла майже на 62%, випуск хімічної продукції – на 19% (але після глибокого падіння протягом попередніх років), а виробництво текстильної продукції – на 2,6%. Досить великими темпами в регіоні розвивається й енергогенерація. Буквально на початку серпня 2019 року стало відомо про те, що в Уманському районі області з’являться три сонячні електростанції, на будівництво яких буде витрачено 62 млн грн. Також в області розташована одна з найбільших гідроелектростанцій України – Канівська.

Черкаську область перетинає траса міжнародного значення М-05, що з’єднує Київ і Одесу. Область має хороше шосейне та залізничне сполучення з центром країни і чорноморськими портами. Найближчі міжнародні аеропорти – Дніпро, Київ, Одеса.

У числі найбільших компаній регіону з іноземними інвестиціями – «Луї Дрейфус Компані Україна». Це зернотрейдер, який належить Louis Dreyfus Group, одного зі світових лідерів у сфері сільського господарства та переробки харчової продукції.

Серед підприємств, які з’явилися в області в 2017-2019 роках, завод із переробки зерна «Мовер Міл», завод із переробки меду Beehive, асфальтобетонний завод у Драбівському районі.

2382913

Обсяг експорту на душу населення в області на 42% нижче за середній по Україні показник. Валовий регіональний продукт на душу на 13% нижче за середній по країні, а рівень зарплати в області на 23% нижчий від середньоукраїнського.

Обласна влада не використовує бюджету розвитку для стимулювання інвестицій у регіон – він становить у 2019 році 0 грн на душу населення.

Кореспондент не зміг знайти інформацію про інвестиційний паспорт Черкаської області. Але при обладміністрації існує Департамент інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків. Крім того, є онлайн-ресурс під назвою Invest in Cherkassy Region, де розміщено інформацію про об’єкти та проекти, які можуть бути цікаві потенційним інвесторам. Також в області функціонує індустріальний парк «Золотоноша», його спеціалізація – зберігання та глибока переробка сільгосппродукції, виробництво та ремонт сільгосптехніки, легка промисловість, збірка електронно-побутової техніки.

Область перспективна для інвестицій переважно в агросектор, харчову промисловість, машинобудування, виробництво будівельних матеріалів.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Михайло 21.08.2019 13:42
По таких дорогах, як в Черкаській області, інвестор не поїде. Та й не потрібен він був нашим можновладцям, бо це кропітка кваліфікована робота. Чому фірму Бондюель не втримали в області, можна тільки здогадуватись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100