реклама
Sucurity Police

реклама

За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ (станом на 1.03.2012 р.), найвищий середній тариф за один квадратний метр встановлений в Києві (3,20 грн). На другому місці рейтингу Донецьк (2,20 грн), на третьому – Черкаси (2,18 грн).

Найменше квартплата обходиться жителям Івано-Франківська (0,76 грн) та Полтави (0,70 грн). Причому в Полтаві тариф не мінявся з березня 2008 року, а в столиці підвищення відбулося рік тому.



Як пояснили «Аргументам и Фактам. Украина» в Мінрегіонрозвитку, розмір плати за утримання будинків і прибудинкових територій встановлюють влади на місцях.

– Закон забороняє нам вторгатися в їхню діяльність. Квартплата – це прерогатива місцевого самоврядування. У нас є методика розрахунку тарифу. Ми працюємо над її удосконаленням, щоб зробити більший акцент на тому, щоб ці розрахунки на місцях проходили більш глибоке узгодження з громадськістю, – говорять у прес-службі.

– Житловий фонд в Україні дуже серйозно відрізняється за «віком»: є будинки, яким понад сто років, є такі, що введені в експлуатацію рік або два тому, – коментує директор Агентства соціально-політичних досліджень «Вейс-Україна» Сергій Чепек. – Природно, що тариф на обслуговування житла теж неоднаковий. Міська влада йде часто по легкому шляху – розраховує тариф, виходячи з поверховості будинку та серії споруди. Відповідно до закону, потрібно проводити повну інвентаризацію технічного стану кожного об'єкта. Але біда в тому, що насправді це дуже складно зробити.

– Що робити, якщо комунальники не виконують взятих зобов’язань під час стягування квартплати, до підвищення якої українці вже звикли? Насамперед – написати заяву в ЖЕК, – радить юрист Ірина Джас. – Потрібно чітко знати, яка форма власності у контори, що експлуатує ваш будинок: це державний ЖЕК, кооператив або ОСББ. Ваша претензія повинна бути адресована грамотно. Також необхідно з'ясувати, чи входить послуга, яка не виявляється, у вартість квартплати. Якщо вона там зазначена, а комунальники не діють і не реагують на ваше звернення, потрібно звертатися в місцеві управління ЖКГ.

За словами юриста, необхідно мати на руках всі сплачені платежі і вказати в заяві, протягом якого часу послуга не надається. Листування з офіційними органами та ЖЕКами, інші документи, платіжки включно, стануть в нагоді, якщо не буде ніякої відповідної реакції і вам доведеться звернутися в суд, щоб довести свою правоту.

– Надсилайте рекомендовані листи з повідомленням або вручайте під розпис із зазначенням посадової особи, до якої ви звертаєтеся. Протягом місяця вони зобов'язані вам відповісти, а ви маєте право вимагати перерахунок і повернення сплачених вами грошей за ненадані послуги, – резюмує Ірина Джас.

реклама

Коментарі  

 
+1 #7 федор принципиальный 20.04.2012 10:23
ну когда мы освободим наш город от недоучки бездарного горе реформатора научился врать словоблуд и базарить городской бюджет який жах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Оксана Колісник 20.04.2012 09:47
Цитую Дядя Вася:
Ну й що скажете,команда ефективних менеджерів і командир особисто?
Ну в чомусь же ж вони таки ефективні? Згадайте декларації про їхні доходи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 ЧК 20.04.2012 09:44
Треба було дивитись на тарифи перед виборами мера і міськради.Черкаська влада завжди була у п'ятірці найвищих тарифів в Україні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 ахахахаах 20.04.2012 05:44
"Бронза"? Весьма и весьма неплохо)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Акцент 19.04.2012 20:28
Одарич просто змавпував розцінки з Донецька? :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Дядя Вася 19.04.2012 19:12
Ну й що скажете,команда ефективних менеджерів і командир особисто?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Олена К 19.04.2012 18:58
Невже це правда? Як наша місцева влада пояснює таку різницю? Хотілося б прочитати саме пояснення і змістовне пояснення! Але все ж таки - ГАНЬБА за такі ціни. Особливо шкода мені свою сусідку-пенсіонерку, ( 82 роки) вона в першу чергу з пенсії платить за квартиру, а інше на ліки. Ій таку таблицю бачити заборонено, інакше до 83 не доживе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100