реклама

реклама

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі вивчила зразки шкільних і загальних зошитів, щоденників вітчизняного виробництва в торговельних точках Запоріжжя, Івано-Франківська, Львова, Одеси, Сімферополя, Харкова, Черкас і виявила там рекламу мобільного контенту, зображення й текстову інформацію про відомих автовиробників і марки автомобілів, мобільні телефони, зірок шоу-бізнесу, що порушує права дитини.

Про це сказано в повідомленні апарату комісії, інформують «Українські новини».

Перевірку дотримання норм, закладених у програмі «Національний план дій із реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року» щодо заборони розміщення реклами, крім соціальної, у підручниках, щоденниках та іншій друкованій продукції шкільного призначення, проводили, зокрема, у березні-квітні.

У квітні комісія зробила контрольну закупівлю зразків шкільних зошитів на книжковому ринку Києва «Петрівка» і також виявила там рекламу торговельних марок світових автовиробників, автомобілів, іноземних футбольних клубів.

За підсумками зазначених перевірок Нацкомісія констатувала відсутність належного контролю за виданням друкованої продукції шкільного призначення з боку державних і місцевих органів влади і вказала на необхідність законодавчого врегулювання цього питання.

У повідомленні також зазначено, що в ході перевірок шкільних щоденників і зошитів в 2008 році комісія виявила ще й порушення вимог закону «Про захист суспільної моралі».

«На сторінках зошитів для школярів виробника ВАТ «Видавництво «Зоря» була розміщена реклама рингтонів для мобільних телефонів такого змісту: «Нажерлася сволота!», «Візьми мене, ну візьми мене», «Сміх скаженої корови», «Ля ля-ля, СМС-очка прийшла!», «Хлопчик-даун», «Радуйся, упир. Тобі СМС від якоїсь гниди» тощо» – зазначено в повідомленні.

При цьому, як зауважує апарат комісії, спільними із владою зусиллями ситуацію з розміщення цієї реклами в друкованій продукції шкільного призначення вдалося локалізувати.

Як повідомлялося, Україна підписала конвенцію ООН з прав дитини в 1990 році.

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Лариса 20.04.2012 12:52
Не пройшло і десять років..такі зошити, вже дсятиліття роблять
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Олена К 20.04.2012 11:01
Дуже "вчасно"! За місяць до кінця учбового року.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Парадоксов Д. 20.04.2012 10:51
Та у нас вся система освіти-аморальне явище! І нею не цій комісії треба займатися,а УБОЗу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100