реклама

реклама

Колишній гуманітарний заступник губернатора Юрій Тимошенко натхненний ідеєю розвитку Черкаського державного центру науки, інновацій та інформатизації (більш відомого як ЦНТЕІ), директором якого він нині є. Коли «Прочерк» вирішив побачити в роботі Юрія Тимошенка, той провів цілу екскурсію своїми володіннями, розрекламувавши усі послуги ЦНТЕІ. Разом з тим політичних тем екс-заступник губернатора волів уникати.


Нині Юрій Тимошенко, як він сам зізнається, став частково бізнесменом. Адже його центр – це державне підприємство, яке знаходиться на госпрозрахунку.

– У мене ранок починається з того, який папір закупити, де фарба дешевша, яку технологію використати краще, який товар завезти в магазин канцтоварів, – розповідає Юрій Васильович.

Тобто йому самому доводиться заробляти так би мовити на життя центру. Насамперед заробляють поліграфією.

– У Радянському Союзі влада збудувала систему накопичення науково-технічної інформації. Таким чином, держава пропонувала передовий досвід і наукові напрацювання. Із розпадом Союзу ця система розвалилася. Але в Україні на сьогодні збереглося дев’ять таких центрів, як наш. Тут маємо патентний фонд! У нас зберігається близько 200 тисяч одиниць патентного фонду, – розповідає, сидячи за столом у своєму кабінеті, Юрій Васильович. – Моя мрія – зробити тут нормальний освітній центр, де б кожен міг отримати інформацію.

На столі серед наукових журналів та книг видніється обкладинка з великими літерами «Антисуржик». Також на столі лежить чернетка. Юрій Тимошенко пише посібник про те, як керівник повинен працювати з інформацією.


Юрій Васильович розповідає, що прийшовши на роботу в центр, навіть попросив пофотографувати все, щоб видно було в якому жалюгідному стані перебувала будівля. Запевняє, що протягом трьох місяців роботи не розгинаючись «наводив порядок».

– Там двері замінив, там побілив, там об’єднав магазини. Створив умови для праці людей. А була прихована оренда, коли працівник оформлювався на 0,25 ставки, займав цілу кімнату, де займався підприємницькою діяльністю. Був низький кадровий склад! Плюс були родинні зв’язки: тут родини «годувалися». Тож довелося проводити реорганізацію. Загалом зараз ми заробляємо 300-400 тисяч в місяць. При цьому, з усього платимо податок, – розповідає Юрій Тимошенко, зазначаючи, що нині тут є місце і для науковців, і для перекладачів тощо.

Юрій Тимошенко показує фонди, де зберігається «величезна кількість каталогів передового досвіду»

Юрій Тимошенко показує фонди, де зберігається «величезна кількість каталогів передового досвіду»

 


Від відповіді на запитання, де Юрію Тимошенку було краще працювати – в облдержадміністраці чи на нинішній посаді, – він ухиляється. Каже, мовляв, немає поганих робіт.

– Ви розповідаєте про поліграфію. А бюлетені у вас можуть друкувати?

– Замовлень не було, хоча для місцевих виборів друкували тут. А щодо майбутніх виборів, то нічого про це не знаю, – поспішає закрити політичну тему Юрій Тимошенко.

– Кажуть, нібито ви можете очолити міський виборчий штаб Партії регіонів на виборах...

– Нічого про це не знаю. Я є членом Партії регіонів. Але про це не було ніяких розмов.

реклама

Коментарі  

 
+1 #107 василиса 29.05.2014 21:40
Цитую микола:
і де ж оцей колишній Тулуба,керівник ЦНТЕІ,директор департаменту?мовчить,чи також ховається,як і його патрон?

:eek: :zzz говорят пристроили в универ :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #106 василиса 11.05.2014 20:06
недолго музыка играла.... :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
 
 
+2 #104 микола 14.03.2014 08:50
і де ж оцей колишній Тулуба,керівник ЦНТЕІ,директор департаменту?мовчить,чи також ховається,як і його патрон?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #103 василиса 26.01.2014 18:18
Анти! привет! Поделитесь достижениями,вм есте порадуемся :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #102 василиса 11.01.2014 11:45
Анти ! Привет! Я очень рада за васЁ!!!!! Бог в помощь!!!!! Не молчу т.к. думала .что все ушли с этой страницы... :D Снаступающим СТАРЫМ НОВЫМ ГОДОМ!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #101 антивасилиса 12.12.2013 11:24
С наступающими праздниками, удачи ,радости, веселья :-) .Вы не поверите,но дела пошли лучше!!!! :P А вы молчите???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #100 василиса 22.10.2013 18:02
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: точно всё завалит в ОДА.... практика хорошая на предыдущей работе :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #99 Олена 17.10.2013 20:15
Розвалив ЦНІІ,, а тепер перемахнувся на халявну роботу, там все одно платитимуть з/плату, а що колектив залишив в такому стані,то нічого, йому плювать на все. Ось хто нами керуе!!! Отож і Тулуб такий, загрибе з Черкащини що зможе і втече подалі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #98 Микола 17.10.2013 17:49
Я не думав,що така подія,як звільнення директора ЦНТЕІ Тимошенко і його призначення на посаду директора департаменту суспільно-політичних питань та регіональної політики ОДА викличе такий бурхливий резонанс у людей Черкас.Насуваються Президентські вибори 2015 року.І ця людина за посадою буде регулювати цей процес.Але ж ми пам'ятаємо,як Юрій Васильович Тимошенко,будуч и головою Черкаського міського штабу Партії регіонів завалив Парламентські вибори на виборчому окрузі№194 .Невже його навмисно кинули у цей департамент,щоб завалити і Президентські вибори?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100