реклама

реклама

18 квітня у День пам’яток історії та культури й Міжнародний день пам’яток і визначних місць в Національному історико-культурному заповіднику «Чигирин» відбулася презентація спеціального випуску журналу «Пам’ятки України». Випуск вийшов наприкінці минулого року і повністю був присвячений заповіднику.


Часопис «Пам’ятки України» неодноразово писав про наш заповідник, а число 2 за 2002 рік було переважно «чигиринським», де крім Чигирина йшлося і про Суботів та Холодний Яр. За останнє десятиріччя відбулося багато змін у Чигирині, які знайшли своє відображення на сторінках «Пам’яток України» №5-6 за 2011 рік.

На презентацію видання були запрошені працівники заповідника, вчителі історії шкіл району, керівники краєзнавчих гуртків, представники бібліотек. З вітальним словом до гостей звернулися голова Чигиринської районної державної адміністрації Олександр Цисаренко, голова Чигиринської районної ради Ганна Совгира, міський голова Сергій Тимченко. Вони подякували науковцям за їхню роботу та побажали нових успіхів і творчих досягнень.

Заступник генерального директора по науковій роботі С.Ф.Павлова відзначила, що авторами 12 публікацій з 14, вміщених у часописі, є науковці заповідника. І це великий крок вперед, порівнюючи з попереднім спецвипуском.

Перед учасниками презентації виступили автори повідомлень, вміщених у журналі. Завідуючий відділом «Резиденція Б.Хмельницького» В.І.Капуста розповів про бастіон Дорошенка Чигиринської фортеці, завідуюча відділом «Музей Б.Хмельницького» О.О.Пискун познайомила з історією створення музею Б.Хмельницького, молодший науковий співробітник Л.І.Харченко продемонструвала слайд-шоу «Поштові листівки початку ХХ ст. з видами Чигирина», старший науковий співробітник І.В.Чепурна розповіла про заходи, які проводяться для підтримання життєдіяльності пам’ятки природи – дуба Максима Залізняка.

Під час презентації відбулося вручення журналу «Пам’ятки України» представникам закладів освіти та бібліотек. На завершення всім присутнім подарували чудові українські пісні учасники вокального колективу «Дзвіночок» Чигиринської районної дитячої музичної школи. Про це повідомляє молодший науковий співробітник НІКЗ «Чигирин» Олена Трощинська.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100