реклама

реклама

Уперше в Черкасах знайдена дитина, про існування якої не було відомо протягом 12 років, інформує газета «Вечірні Черкаси».

Горе-мама стверджує, що зареєструвати доньку вона просто не мала часу, бо була зайнята турботою про її матеріальне благополуччя.

Ані в РАЦСі, ані в поліклініці, ані в соцслужбах не знали про існування дитини. Оскільки за документами про дівчинку не було ніде ніяких згадок, вона б не змогла отримати паспорт, лікуватися в медичному закладі, здобути освіту.

– За час моєї роботи такий випадок трапляється вперше, – розповідає старший помічник прокурора міста Черкаси Валентина Колчина. – Як правило, соціальні служби мають на своєму обліку так звані неблагополучні сім’ї і контролюють, щоб дітей зареєстрували ще до того, як їм виповнюється місяць. А ця сім’я не була неблагополучною, тому й випала з поля зору соцпрацівників. Приховати існування дитини матері допомогло й те, що вона не жила постійно за однією й тією ж адресою, а весь час переїжджала. Горе-матір не виконала свої обов'язки перед суспільством, вона одночасно порушила права своєї ж кровинки і за цей немалий період часу навіть почуття провини жодного разу не відчула.

Про дитину в прокуратуру повідомили вчителі школи, в якій навчалася дитина. Прокуратура порушила провадження про адміністративне правопорушення. На матір, яка констатується як злісна правопорушниця, чекає штраф від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У пологовому будинку, де народилася загублена дівчинка, видали довідку, завдяки якій тепер можна зареєструвати дитину і довести її існування.

Довідка

Реєстрація дитини провадиться державним органом реєстрації цивільного стану з одночасним визначенням її походження та присвоєнням прізвища, імені та по батькові і засвідчується свідоцтвом про народження. Згідно із законодавством, батьки зобов'язані невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини зареєструвати її народження в державному органі реєстрації актів цивільного стану.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 fghdgfdgc 23.04.2012 09:46
так це ж ви не від матері штраф отримаете це ви від дитини заберете кусок хліба
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Ну-ну 23.04.2012 08:16
Честно говоря - это неудивительно! Украина - это сплошной огромный бардак во всех сферах, куда ни кинься.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 ljl 22.04.2012 22:49
мене не давали справку из больницы из-за хабаря и мы не могли зареегистрирова ть ребенка.одне слово-украина :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100