реклама

реклама

Директор департаменту охорони здоров’я та медицини катастроф Черкаської міськради Олег Стадник, роз’яснюючи, як не отруїтися лісовими грибами, зацитував дещо переінакшені слова із пісні групи «Плач Єремії» «Вона».

1009_грибний-сезон-900x444

«Незабаром прийде осінь, ми усі розбіжимося по навколишніх лісах...» – написав головний медик Черкас у фейсбуці. І додав, уже від себе: «Пам’ятайте, друзі, про швидкоплинність людського життя. Небезпека і так чатує поблизу, проігноруйте хоча б гриби...»

Як повідомив Олег Стадник у коментарі «Антені», торік в області було зареєстровано 39 випадків отруєнь дикорослими грибами з 62 постраждалими, з яких 8 дітей. 2 особи померли.

– Гриби – не дитяча їжа, тому не давайте грибних страв дітям. Не можна вживати грибів вагітним та жінкам, які годують груддю, – наголосив пан Стадник. – Рекомендовано відмовитися від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі. Не купуйте гриби на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах. Негайно викликайте «швидку допомогу», якщо після споживання грибів почуваєтесь зле: нудота, блювання, головний біль, галюцинації, біль у животі. До приїзду «швидкої» необхідно промити шлунок 1-2 літрами слабкого розчину марганцівки або сольового розчину, можна зробити очисну клізму. Пийте багато рідини.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100