реклама

реклама

У Черкаській області зареєстровано випадок захворювання на ботулізм у жителя с.Іркліїв Чорнобаївського району внаслідок вживання копченої річкової риби (товстолоб) домашнього приготування.

Копченый-толстолобик

Про це інформує Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України.

Через декілька днів після вживання товстолоба у хворого з’явились перші симптоми захворювання: двоїння в очах, запаморочення, слабкість, сухість у роті, порушення ковтання тощо.

Потерпілий 5 вересня звернувся до Чорнобаївської центральної районної лікарні та був госпіталізований у неврологічне відділення у стані середньої важкості.

Наступного дня хворому було введено протиботулінічний полівалентний анатоксин та у цей же день переведено у реанімаційне відділення.

Кров на ботулотоксин відібрано перед введенням анатоксину та доставлено до бактеріологічної лабораторії ДУ «Черкаський ОЛЦ МОЗ України», результат негативний.

У лабораторному центрі звертають увагу на необхідність дотримання головних вимог технології приготування консервованих харчових продуктів, зокрема м’ясних консервів, в’ялених і копчених виробів з риби та м’яса щодо термічної обробки домашніх консервів перед вживанням та своєчасно звертатися за медичною допомогою в разі появи перших симптомів захворювання. Наполегливо не рекомендують купувати в’ялену, копчену, солону рибу, домашні консерви в місцях несанкціонованої торгівлі.

Заставочне фото - з мережі Інтернет

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Маклашин 18.09.2019 14:48
Так це ж його наймит Миайло отравився цією рибою
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 СЕРУЛАІВ 17.09.2019 11:50
А товстолоб то із ставка Петра ............ із Придніпровськог о
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100