реклама

реклама

Лісівники Черкащини відзначили професійне свято. На урочистості, що відбулися 13 вересня, завітали голова Черкаської обласної державної адміністрації Ігор Шевченко, заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв, перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко, щоб вручити лісівникам нагороди та відзнаки за сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомі трудові здобутки.

1-5

Очільник області Ігор Шевченко привітав лісівників Черкащини та подякував за ту роботу, що вони здійснюють для збереження та примноження лісових насаджень краю.

– Ваша робота є важливою і для довкілля, і для промисловості, і для кожного з нас, – наголосив голова обласної державної адміністрації. – Хотілося б, щоб лісова галузь розвивалася, щоб в ній впроваджувалися сучасні технології і з вирощування лісу, і з оброблення деревини. Люди, які працюють в галузі – це патріоти своєї справи, як і ветерани, які працювали на благо лісу. Бажаю міцного здоров’я, миру та всього найкращого вам і вашим родинам. Будем працювати разом та розділяти ваші перемоги, а якщо потрібно – то й поразки, разом – тільки разом!

Вітаючи присутніх, перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко зазначив, що лісове господарство – серед тих галузей, що прославляють Черкащину.

– Ліси Черкащини – це надійний захист земельним угіддям, покращення екологічного стану довкілля, – наголосив перший заступник голови обласної ради і додав, що ліси Черкащини – це стабільне джерело добробуту і багатства країни, тож лісівнича робота та її добрі результати є дуже важливими.

Начальник управління Олександр Дзюбенко зазначив, що на рахунку лісівників Черкащини чимало добрих, корисних, необхідних для громад та держави справ й здобутків, які є основою економічної стабільності, запорукою екологічної, енергетичної безпеки Черкаського краю.

9-1

Рік для лісівників видався непростим – неврегульованість лісового законодавства, незрозумілий курс реформування лісової галузі, високе податкове навантаження, інформаційний тиск.

Та не зважаючи на складні умови, в яких доводиться працювати, лісове господарство має ряд здобутків, досягнень, тож є чим пишатися. Відтворення лісів проведено на площі 1320 гектарів. Посіяно 14 гектарів лісових розсадників. До наступної лісокультурної кампанії вирощується 10 мільйонів сіянців  основних лісоутворюючих порід.

Ще одним важливим напрямком лісівничої діяльності є забезпечення належного рівня охорони лісових масивів від пожеж. В цьому році вжиті заходи дали змогу не допустити великих загорань під час пожежонебезпечного сезону. З початку року зафіксовано 39 низових лісових пожеж на загальній площі 6,5 гектарів. Відеонагляд за лісовими масивами здійснюють 14 телевізійних систем спостереження, функціонує 26 лісових пожежних станцій.

Усі підприємства працюють прибутково, оновлюється техніка та інші основні засоби. За результатами роботи першого півріччя отримано 19 мільйонів гривень чистого прибутку. Направлено 15 мільйонів гривень власних коштів лісгоспів на освоєння капітальних інвестицій. На заходи з охорони праці у держлісгоспах витрачено 1,3 млн гривень.

Лісівники Черкащини не стоять осторонь і постійно допомагають Збройним силам України та військовослужбовцям. Відремонтовано 30 кілометрів лісових доріг. В області функціонує понад 200 рекреаційних пунктів. Значна робота здійснюється в рамках співпраці з громадськістю та молоддю. У цьогорічних лісівничо-природничих акціях з садіння лісу взяли участь понад 4 тисячі осіб. Відновлено 8 лісових джерел та криничок. Створено 10 еколого-просвітницьких стежок. За постійної лісівничої підтримки на Черкащині діють 13 шкільних лісництв, де лісівничу справу вивчають понад 300 дітей середньої та старшої ланки.

Як зауважив начальник управління, вагомий вклад лісівники Черкащини роблять у наповнення державної казни. За 8 місяців 2019 року сплачено до зведеного бюджету 190 мільйонів гривень податків, зборів та обов’язкових платежів. Сплачено єдиного соціального внеску 38 мільйонів гривень.

20

– Напередодні нашого професійного свята вітаю всіх, хто причетний до лісового господарства, Щирі слова подяки керівництву області за увагу до лісової галузі. Я вдячний кожному працівнику за особистий внесок у здобутки, досягнення нашого колективу та за лідируючі позиції на всеукраїнському рівні. Слова пошани висловлюю ветеранам галузі, які присвятили себе служінню лісу. Дякую молоді за бажання зробити наше довкілля кращим. Бажаю міцного здоров’я, миру, добра, злагоди, професійної мудрості. Нехай у кожній лісівничій родині панує радість, щастя та добробут, – привітав присутніх начальник управління Олександр Дзюбенко.

У ході урочистостей було нагороджено школярів – переможців дитячого конкурсу малюнків на тему «Людина та ліс». Вітання лісівники Черкащини отримали від ветеранів галузі, викладачів та студентів  спеціальності «Лісове господарство» Черкаського державного технологічного університету.

До професійного свята роботу лісівників Черкащини високо оцінено на різних рівнях – 34 нагорода Державного агентства лісових ресурсів України,  3 нагороди обласної державної адміністрації, 4 нагороди обласної ради, понад 70 нагород та відзнак обласного управління, численні Грамоти по профспілковій лінії. Частину з них було вручено на офіційному заході з нагоди святкування Дня працівника лісу, решта – в структурних підрозділах.

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100