реклама

реклама

Про волонтерський рух в Україні сьогодні із захопленням говорять у багатьох країнах світу, називаючи це явище унікальним та динамічним, і волонтерський рух у пробації це підтверджує.

Волонтерами пробації стають різноманітні та в деякій мірі навіть унікальні люди, які прагнуть допомагати клієнтам пробації.

70606182_749774812138425_5100873477657722880_n

В Соснівському районному відділі філії Центру пробації в Черкаській області 16 вересня одночасно з’явилось аж три волонтери, з якими начальником відділу Ольгою Корнієнко було укладено договори про впровадження волонтерської діяльності

Давайте познайомимось з кожним із них.

Іван Бондар, соціальний працівник благодійної організації «Від серця до серця». Він говорить про себе: «Більше двадцяти років я був волонтером. Під час своєї діяльності зустрічався з багатьма людьми, що стали наркозалежними і які проходили реабілітацію. Для них Центр реабілітації наркозалежних «Світло Спасіння», де я працював, став єдиним способом повернутися до «нормального» життя.

Пробація – це щось нове для мене. Мене, як члена громади, турбує ставлення суспільства до тих, хто перебуває у конфлікті із Законом. Підвищення рівня безпеки суспільства – це те, що мене приваблює у волонтерській діяльності у сфері пробації».

«Я теж працюю соціальним працівником благодійної організації «Від серця до серця, - додає Олексій Петров. - В минулому я координував співпрацю нашої благодійної організації з кримінально-виконавчою службою Черкаської області. Організовував та проводив різноманітні заходи із засудженими, що відбували покарання в органах та установах виконання покарань.

Незважаючи на те, що я не маю досвіду волонтерської діяльності, маю велике бажання допомагати клієнтам пробації як словом, так і ділом».

Анна Бердишева є керівником обласної філії благодійної організації «Легалайф-Україна». Благодійна організація «Легалайф-Україна» створена колишніми та діючими секс-працівницями для допомоги своїм подругам і друзям. Також вона з 2015 року є волонтером благодійної організації «Від серця до серця».

Що вона очікує від волонтерської діяльності у сфері пробації?

«Як волонтер пробації планую поєднати свою професійну і волонтерську діяльність та допомагати засудженим-жінкам у їх поверненні до суспільства як повноправних членів громади. Пробація - це можливості для змін, це шанс виправитися без позбавлення волі. Свого часу мені було непросто змінити своє життя, тому хочу допомагати іншим», - ділиться своїми планами на майбутнє Анна Бердишева.

Соснівський РВ
філії Центру пробації
в Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100