реклама
Sucurity Police

реклама

Зараз в 12 Державній пожежно-рятувальній частині управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області працює всього 53 людини і штат укомплектований повністю.

рятівники

Серед рятувальників є команда чоловіків, які працюють разом  близько п’ятнадцяти років. Це Ігор Пугач (командир відділення), Євгеній Бондарчук (старший майстер ГДЗС), Олександр Ласун (рятувальник).

Ігор Пугач розповідає: «Рекордна кількість викликів за зміну становила 12 раз. Бувало таке, що ми з однієї пожежі одразу направлялися на іншу. Ми маємо такий високий рівень взаєморозуміння, що кожен рух та дію виконуємо злагоджено, швидко та впевнено.»

Євгеній Бондарчук каже: «У нас бувало чимало важких завдань. Але найважче було, коли під час гасіння пожежі постраждав член команди – Олександр Ласун. Тоді ми гасили пожежу в двох поверховому  будинку нестандартного планування з використанням дерев’яних конструкцій.»

Сам  Олександр Ласун розповідає, що зараз основна причина пожеж – це паління сухої трави на приватних територіях. Погода сприяє швидкому розповсюдженню вогню.

Юлія Харченко, начальниця групи з пожежно-рятувальних робіт, повідомила, що наразі штат укомплектовано. Є багато людей які тут працюють тривалий час. Пані Юлія каже, що HR-секрет їхньої служби в гарній організації роботи: «Все залежить від керівництва та колективу. Якщо керівнику вдається створити всі умови для того, щоб служба виконувала якісно свої функції, щоб кожен робітник був почутим – то люди хочуть тут працювати. Так і створюється престиж  професії та гарний імідж.»

Ірина Лисенко – провідний інспектор, розповідає, що рятівники постійно готуються до виконання різних задач, які виникають під час надзвичайних ситуацій. Жінка каже: «У нас є навчальний клас, зал для тренувань. Планово ми проводимо виїзні навчання у різних установах. Наприклад, цього року такі навчання проводили у таборі «Тимурівець». Дітлахи були в захваті: робили селфі з рятівниками, біля пожежної техніки, багато розпитували.»

Олександр Скомкін – провідний фахівець з професійної орієнтації Смілянського міськрайонного центру зайнятості коментує: «Цьогоріч ми приводили школярів на екскурсію до пожежної частини. Дітлахам подобається спецодяг та техніка. Особливо – новий автомобіль пожежний МАЗ, автодрабина, ЗІЛ-130, ЗІЛ-131, «Валдай» АППД-2. Таким чином молодь ознайомлюється з діяльністю різних установ та вирішують ким хочуть стати в майбутньому. Ми запрошуємо школи, організації, установи, підприємства до активної співпраці у проведенні таких профорієнтаційних екскурсій.»

Підготувала Ангеліна Хоменко,

фахівчиня СМРЦЗ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100