реклама

реклама

Сучасний ремонт, нова техніка та меблі – у Звенигородському будинку-інтернаті оновили приміщення бібліотеки, читального залу, створили кімнату психологічного розвантаження. Це вдалося зробити в межах співпраці Департаменту соціального захисту населення ОДА та БО «Фонд родини Нечитайло». Нагадаємо, їхня спільна робота триває вже 4 роки поспіль, упродовж яких вдалося реалізувати низку успішних проектів. Вартість останнього – оновлення Звенигородського інтернату – більше 400 тис. грн. Із них майже 160 тис. грн – Фонду, за які придбали меблі й техніку. За кошти обласного бюджету – провели ремонтні роботи в приміщенні.

70385754_431733547460450_5769033486832762880_n

Директор Департаменту Руслан Чикало розповідає, що співпраця з Фондом продовжується:

– Намагаємося створювати для стареньких, людей з інвалідністю якомога кращі умови перебування, затишні й безпечні, – говорить керівник структури. – Адже вони, як і решта, потребують спілкування, навчання та активного відпочинку. Для цього необхідні відповідні приміщення, де можна читати книги, переглядати кінострічки, займатися творчістю. А такі оновлення, як у Звенигородському інтернаті, – яскравий приклад втілення подібних ініціатив. При цьому фахівці закладу вже підготували там навчальні програми й заходи. І з наступного тижня мешканці будинку розпочнуть навчання, опановуватимуть нові навички.

Зауважимо, між тим, у тамтешній бібліотеці готують програми читання з авторами та цікавими особистостями. З’явились затишні місця для спілкування людей та реалізації їхніх творчих ідей.

Оновлені приміщення оглянули спільно з першим заступником голови обласної ради Валентином Тарасенком, заступником директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олегом Шимчуком, представниками Фонду та ін.

71589685_2353358341572116_2578017522007670784_n

Особисті враження та подальші перспективи співпраці висловила директорка БО «Фонд родини Нечитайло» Вікторія Миколаюк. Каже: їхня головна місія – допомагати людям, які потребують підтримки, через реалізацію благодійних ініціатив, створюючи необхідні умови для повноцінного життя людей з інвалідністю, зокрема в сільських територіальних громадах.

Додамо також, у межах соціального партнерства з Фондом родини Нечитайло для мешканців Будищенського будинку-інтернату, що також розташований на Звенигородщині, придбали  швейне обладнання.

Довідково:

Із благодійною організацією «Фонд родини Нечитайло» Департамент соціального захисту населення Черкаської обласної державної адміністрації співпрацює з 2015 року. За цей час спільно з Фондом реалізували низку проектів щодо надання соціальних послуг закладами соціальної сфери області на 6,2 млн грн, зокрема для людей похилого віку, осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших.

Для Звенигородського будинку-інтернату придбали сучасне професійне обладнання для харчоблоку на майже 250 тис. грн та дві професійні пральні машини американського виробництва на майже 380 тис. грн. Окрім того, інтернат є учасником проекту «Соціальні перевезення Черкащини», в межах якого Фонд придбав автомобіль на понад 1,2 млн грн.

Про це інформує прес-служба ОДА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100